επιφυλακή στρατός

Σε επιφυλακή βρίσκονται Στρατός και Αστυνομία στον Εβρο προκειμένου να αποκρούσουν ένα νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι δεν αποκλείεται – όπως έγινε και το 2020 – να φτάσουν στα σύνορα με την προτροπή και συνδρομή των τουρκικών Αρχών.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο  τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να εργαλοποιεί το μεταναστευτικό και όπως έδειξε, επί της ουσίας αυτός είναι και ο επόμενος στόχος του, να στήσει επεισόδιο στο πεδίο του προσφυγικού και να εμφανίσει την Ελλάδα ως εχθρό του μουσουλμανικού κόσμου.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο χθες, όπως κατήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τα σύνορα στον Έβρο και επέστρεψαν πίσω όταν διαπίστωσαν την ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής.

Το επιχειρησιακό σχέδιο “Ακρίτας”

Η Ελληνική Αστυνομία σε συντονισμό με τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τους ακρίτες του Έβρου βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση, υλοποιώντας το επιχειρησιακό Σχέδιο «Ακρίτας».

“Η «απειλή» επί του παρόντος δεν έχει πάρει τη μορφή που είχε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό” τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ενδεικτικό ήταν και το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής «Μιλιέτ» την περασμένη Τετάρτη, η οποία σε άρθρο με τίτλο «Το “Καραβάνι του Φωτός” στον δρόμο για την Ευρώπη» αναφέρει ότι πρόσφυγες από Σουδάν, Συρία, Λίβανο, Αφγανιστάν και Παλαιστίνη συγκεντρώνονται στους δρόμους της Αδριανούπολης και ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα είτε από τον Εβρο είτε από το Αιγαίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr