Τσίπρας φρεγάτες

Με επίθεση εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία για πρόταση μομφής.

Ολομέτωπη επίθεση

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «συμπεριφέρεστε σαν να είστε αλλού. Πιστεύετε την δική σας προπαγάνδα» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κανείς σταθμός τηλεοπτικός δεν μπορεί να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα από τους περαστικούς. Έχετε πάθει εθισμό στο ψέμα και την παραποίηση της αλήθειας». Υποστήριξε δε ότι ο πρωθυπουργός «έχει τελειώσει πολιτικά, αλλά το χειρότερο είναι ότι ζει στο παράλληλο δικό του σύμπαν».

«Έχετε αίσθηση της πραγματικότητας; Ή είστε θύματα αυτής της προπαγάνδας και πρώτος εσείς κ. Μητσοτάκη κλεισμένος σε γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς. Όταν ο πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο και αντικείμενο λοιδορίας τότε ο πολιτικός αυτός έχει τελειώσει. […] Ωρα να σας ενημερώσει κάποιος που θέλει το καλό σας για το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Έχετε τελειώσει πολιτικά κ. Μητσοτάκη αλλά το χειρότερο είναι το ζείτε στο παράλληλο δικό σας σύμπαν», σημείωσε.

«Τελειώσατε όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τεράστιο κόστος. Όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε: ακρίβεια, πανδημία, χιονιά αποτύχατε αλλά εσείς συνεχίζετε το ίδιο βιολί άθλιας επικοινωνίας. Πιστεύετε ότι δεν είστε πρωθυπουργός που έχει υποχρέωση να λογοδοτεί αλλά να συμπεριφέρεστε ως πρίγκιπας. Αδιαφορείτε α ο λαός υποφέρει. Χτίζετε το δικό σας καθεστώς με χρήματα των πολιτών. Με golden boys και ανθρώπους της νύχτας», πρόσθεσε.

«Το Μάτι ήταν συλλογικό τραύμα»

Για το θέμα της κακοκαιρίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ήρθατε χθες μια ακόμα φορά και αντί να απολογηθείτε που ταλαιπωρήθηκαν άδικα που υποσχεθήκατε επιτελικό κράτος αλλά τους φτιάξατε επιτελικό χάος που όταν πιάνει φωτιά καίγονται τα πάντα και με χιόνι κλείνουν τα πάντα ήρθατε να μας κουνήσετε το δάχτυλο. Ως ασπίδα σας η τραγωδία στο Μάτι. Το Μάτι ήταν συλλογικό τραύμα και όχι επικοινωνιακό τέχνασμα . Που ήταν αλήθεια εκείνος ο σύμβουλός σας που βγάζατε στα κανάλια. Ο Συνολάκης να σας δώσει το σχέδιο σας για να εκκενώσετε την Μαραθώνος την Αττική Οδό σε 25 λεπτά. Θάφτηκαν όλα στο χιόνι. Αυτό το περιβόητο 112 που ήταν; Όταν έμειναν άνθρωποι μέσα στην παγωνιά. Πού ήταν για να τους στείλετε μήνυμα για να επιβιώσουν τόσες ώρες; Που ήταν το κράτος; Ακόμα και ο Στρατός την Τρίτη το πρωί που επιχειρούσαν για απεγκλωβισμό έλαβαν εντολή να αφήσουν ότι κάνουν για να πάνε στην έξοδο 10 που ήταν μαζεμένα τα τηλεοπτικά συνεργεία».

Τις πταίει…

«Βέβαια μας είπατε ότι ζητήσατε συγγνώμη παρότι όλοι καταλάβαμε ότι μας είπατε ότι όλοι οι άλλοι φταίνε. Φταίει το χιόνι που έπεσε μεσημέρι ενώ συνήθως πέφτει νύχτα. Φταίει η ΕΜΥ που δεν σας ενημέρωσε. Φταίνε Δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Οι Παραχωρησιούχοι και η εταιρεία τρένων. Όλοι οι άλλοι», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «μας λέτε για να πεισθούμε ότι φταίνε οι άλλοι και πως κάνατε κρίσιμες συσκέψεις χωρίς να κρατάτε πρακτικά. Ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή τη κυβέρνηση ήταν ο Φουρθιώτης. Κανείς άλλος δεν κρατούσε πρακτικά. Ξέχασα μας είπατε μια συγγνώμη και καθαρίσατε. Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο», συνέχισε και ανταπαντώντας για το Μάτι είπε: «Δεν θα καθαρίσετε έτσι εύκολα. Φοβάμαι ότι δεν αρκεί μια συγγνώμη για να καθαρίσετε. Χρωστάτε χιλιάδες συγγνώμες. 23 χιλιάδες σε κάθε οικογένεια που έχασε τους ανθρώπους τους μέσα στην πανδημία άδικα. Εσείς αποφασίσατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι σας σας έλεγαν να το ενισχύσετε και αν το κάνατε οι μισοί θα είχαν σωθεί. Εσείς χωρίς ντροπή λέγατε ότι δεν έχετε τέτοια μελέτη».

Επίθεση για τις ιδιωτικοποιήσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε: «Με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες; Παράγετε περισσότερα δεινά, διαφθορά και ψέμα απ’ όσα ο λαός μπορεί να καταναλώσει», είπε. «Ο κόσμος δεν έχει να βγάλει τον μήνα με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. «Κι εσείς σπεύσατε να ιδιωτικοποιήσετε τον τομέα της ενέργειας», συνέχισε. «Ιδιωτικοποίηση σε υγεία, ενέργεια, παιδεία, σε υποδομές, παντού. Πώς θα έχουμε Κράτος; Η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις θανάτων στην Ευρώπη κι εσείς κλείνετε το νοσοκομείο “Παίδων” στην Πεντέλη», είπε. «Πώς θα παγώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ όταν δεν σας ενδιαφέρει ο λαός, αλλά οι τιμές της επιχείρησης στα χρηματιστήρια; Οι τιμές PCR έφτασαν σε τιμές μαυραγορίτικες, βάλατε πλαφόν διπλάσιο και τριπλάσιο από αυτό που πετυχαίνουν οι Δήμοι με μικρότερη διαπραγματευτική δύναμη», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Περί Φουρθιώτη

«Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος ότι κυβερνάτε εσείς ή μήπως οι Φουρθιώτηδες;», ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι η πρώτη φορά που η νύχτα έχει διεισδύσει στο Μέγαρο Μαξίμου», πρόσθεσε. «Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε έναν υπόδικο; Πως το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του; Το γνωρίζατε ή το αγνοούσατε; Ξέρατε ότι αυτός έστηνε εταιρείες βιτρίνα για εισπράττει από το Κράτος;», συνέχισε. Αναφερόμενος στις καταγγελίες Βρούτση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό: «Αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο, όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου».

«Μια είναι η επιλογή αξιοπρέπειας. Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές. Να σας κρίνει ο λαός, πριν να είναι αργά για εσάς και τη χώρα», επανάλαβε σε έντονο ύφος ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν τα ξέρατε (σ.σ. για τον Φουρθιώτη) θα είχατε αποπέμψει το δεξί σας χέρι. Άρα ο Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι αυτόν, αλλά έχει στο χέρι εσάς. Αν δεν έχετε σήμερα να δώσετε μια σοβαρή απάντηση θα σας καταπιεί ο βούρκος. Μόνη επιλογή σας είναι να παραιτηθείτε και να προκηρύξτε εκλογές», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr