Προβάδισμα 8,7 μονάδων διατηρεί η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 8,7 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσιάστηκε απόψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 11,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,4% και το ΜέΡΑ 25 3,1%.

Ο 1 στους 2 αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν και πάλι στο 8,7%.

Το 48,9% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση ενώ αρνητικά την κρίνει το 49,7% των ερωτηθέντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό όσων κρίνουν θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μεγαλύτερο κατά 16,5% του κομματικού ποσοστού.

Για τα ελληνοτουρκικά, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών 65,2% θεωρεί ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου. Πολύ, απαντά το 24,3% και αρκετά, το 40,9%. Να σημειωθεί ότι το 35,9% θεωρεί πραγματική την απειλή που εκτοξευει ο Τούρκος πρόεδρος σε βάρος της Ελλάδας ενώ το 57,2 την εντάσσει στην προεκλογική ρητορεία.

Για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών το 64,1% ζητά πιο αυστηρή στάση.

Οι 3 στους 4 αποδοκιμάζουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση

Το 74,2% αποδοκιμάζει τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόνο 23,7% την επιδικιμάζει, όσοι δηλαδή δηλώνουν σήμερα ότι θα ψηφισουν ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr