Πούτιν πυρηνικό

Σε μία πρόβλεψη σοκ προέβη εμπειρογνώμονας που μίλησε στη βρετανική Express.co.uk, εκτιμώντας, ότι στην περίπτωση που το τολμήσει,  πιθανόν να μην προλάβει να κάνει πράξη την απειλή του για πυρηνικό πλήγμα, γιατί θα τον “καθαρίσουν” οι δικοί του.

Μοιραίο λάθος η επιστράτευση 

O Peter Duncan, με σπουδές στη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία, καθηγητής σήμερα στο University College of London, στην Σχολή Σλαβικών και Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών (SSEES) πρόσθεσε πως βασικά στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων θεωρούν ότι η επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Πούτιν είναι “μοιραίο λάθος”.

Σε μια έκτακτη ομιλία το πρωί της Τετάρτης, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την πρώτη επιστράτευση της Ρωσίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εξέπεμψε μια τρομακτική πυρηνική απειλή για τη Δύση.

Ο πολεμοχαρής Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Δύση σχεδιάζει να καταστρέψει τη χώρα του και κατηγόρησε τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας ότι την ενθαρρύνουν να προβεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ίδια τη Ρωσία.

Αποκομμένος από την πραγματικότητα ο Πούτιν 

Ο καθηγητής Duncan είπε στο Express.co.uk ότι ο Πούτιν είναι «αποκομμένος από την πραγματικότητα» και αν επιχειρούσε να πατήσει την “πυρηνική σκανδάλη” πιθανότατα θα τον σκότωναν.

Αν ο Πούτιν θελήσει να διατάξει στρατιωτικό πλήγμα, θα πρέπει το αίτημά του να περάσει από τον Σεργκέι Σόιγκου, τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας και τον Βαλέρι Βασίλιεβιτς Γκερασίμοφ, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

  • «Νομίζω ότι εάν ο Πούτιν μπει στη διαδικασία χρήσης πυρηνικών όπλων, είναι πολύ πιθανό [ο Σόιγκου και ο Γκερασίμοφ] να αρνηθούν και μετά θα κινηθούν εναντίον του Πούτιν και θα τον σκοτώσουν», είπε ο καθηγητής .

Και συνέχισε: “Επειδή θα παρακούσουν μια εντολή. Όχι ότι είναι τόσο εύκολο να σκοτώσεις τον Πούτιν, θα έπρεπε να βάλουν τους ανθρώπους της FSB να τους βοηθήσουν να σκοτώσουν τον Πούτιν”.

Παντελής έλλειψη κινήτρων στο στράτευμα 

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν πει στον Πούτιν ότι δεν έχουν «επαρκή» όπλα και προειδοποίησαν ότι υπάρχει «παντελής έλλειψη κινήτρων στο στράτευμα» το οποίο δεν καταλαβαίνει τον λόγο για την κατοχή της Ουκρανίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι General SVR Τelegram channel.

Το κανάλι Telegram προφανώς διευθύνεται από έναν πρώην αντιστράτηγο της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) και αντικρούει συστηματικά την προπαγάνδα της Μόσχας με πληροφορίες από το εσωτερικό του Κρεμλίνου.

Κινητοποιώντας κακώς εκπαιδευμένους εφέδρους ο Πούτιν έκανε ένα «μοιραίο λάθος» που θα οδηγήσει σε «ένα τεράστιο αριθμό θυμάτων» που «δεν θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων» στην εμμονική προσπάθειά του να κατακρεουργήσει την Ουκρανία.

Η εμβάθυνση της «στρατιωτικής αντιπαράθεσης» δεν θα «οδηγήσει μόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα μεταξύ του ρωσικού στρατού», αλλά και «θα θέσει τον κόσμο στο χείλος μιας πυρηνικής καταστροφής», ανέφερε ο λογαριασμός του καναλιού.

Θα έπρεπε να «δείξει σοφία» και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υποτίθεται ότι του είπαν οι στρατιωτικοί.

  • Με πληροφορίες από Express.co.uk
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr