Το Newsweek ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν έκανε θεραπεία για καρκίνο

Σε πραγματικό «θρίλερ» εξελίσσονται οι εικασίες και αλληλοσυγκρουώμενες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Καρκίνος σε προχωρημένο στάδιο

Μετά από δεκάδες φήμες, πληροφορίες και εικασίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τώρα τη σκυτάλη παίρνει το αμερικανικακό περιοδικό Newsweek, το οποίο, επικαλούμενο απόρρητη έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών o Ρώσος πρόεδρος πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο και τον Απρίλιο εισήχθη κάτω από άκρα μυστικότητα σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έσπευσαν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη της συγκεκριμένης έκθεσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχουν διαβάσει τόσο το περιεχόμενό της όσο και τις επισυναπτόμενες ιατρικές εκθέσεις. Παράλληλα ένα σημαντικό μέρος της έκθεσης επιβεβαιώνει ότι τον Μάρτιο του 2022 σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πούτιν η οποία και απέτυχε.

Όλο και πιο παρανοϊκός

Παράλληλα, μέσω της επίμαχης έκθεσης εκφράζεται η ανησυχία ότι ο Πούτιν προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία γίνεται ολοένα και πιο παρανοϊκός με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να προβλέψει τα επόμενα βήματά του. Από την άλλη, πάντως, και σε συμφωνία με προηγούμενες εκτιμήσεις της CIA, με βάση τα όσα αναφέρονται στην συγκεκριμένη έκθεση οι πιθανότητες για έναν πυρηνικό πόλεμο είναι πολύ περιορισμένες.

Την ίδια ώρα ένα από τα ανώτατα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μιλώντας στο Newsweek ανέφερε ότι η εξουσία του Πούτιν αμφισβιτείται έκ των έσω. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος ο Πούτιν γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του, όπως επίσης είναι ενήμερος για το γεγονός ότι στενοί του συνεργάτες τον αμφισβητούν όταν εκείνος δεν είναι παρών.

«Παγόβουνο καλυμμένο με ομίχλη»

Η απόρρητη έκθεση καταλήγει λέγοντας πως από εδώ και μπρος όποια πληροφορία φτάνει στα χέρια των αμερικανικών υπηρεσιών και αφορά την κατάσταση της υγείας του Πούτιν θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαληθευθεί μιας και ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε καθεστώς πλήρης απομόνωσης έχοντας γύρω του ελάχιστους ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του. «Πλέον αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει ένα παγόβουνο εκεί έξω, αν και ένα καλυμμένο με ομίχλη», ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του γραφείο του διευθυντή των μυστικών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι Βρετανός πρώην κατάσκοπος δήλωσε ότι σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ο Πούτιν πάσχει από ανίατη ασθένεια, Ουκρανοί ειδικοί ασφαλείας έχουν ισχυριστεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι σε κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση και πολύ άρρωστος, ενώ Ρώσος ολιγάρχης υποστήριξε ότι σύμφωνα με πηγές του Κρεμλίνου, ο Πούτιν έχει καρκίνο του αίματος. Επίσης, ρωσικό ερευνητικό μέσο έχει ισχυριστεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει πρόβλημα με τη μέση του και έχει κάνει θεραπεία για θυρεοειδή, ενώ κάποιοι στο παρελθόν υποστήριξαν ότι ο Πούτιν παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr