Πυρκαγιά Βίλια

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τιτάνια μάχη προκειμένου η φωτιά να μην απειλήσει τον οικισμό.

Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και κινείται με ταχύτητα προς τον οικισμό. Η προσπάθεια των δυνάμεων που επιχειρούν επικεντρώνεται στο να οριοθετηθεί η πυρκαγιά πριν σταματήσουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα. Εχουν κινητοποιηθεί λεωφορεία σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής

Η φωτιά μαίνεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.

Συνεχείς εναλλαγές της φοράς του ανέμου

Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου, αλλά έχουν ενισχυθεί τα ενάερια μέσα, τόσο σε ελικόπτερα όσο και σε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών, ειδικά για την αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι.

Το απόγευμα ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης τόνισε στο ΑΠΕ: «Η αποτελεσματικότητα μετά το μεσημέρι, χάλασε την προσπάθεια των προηγούμενων ωρών, η οποία είχε κρατήσει την πυρκαγιά μακριά από τα Βίλια. Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη».

Για πολύ δύσκολες καταστάσεις έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Η Πυροσβεστική νωρίτερα είχε εισηγηθεί την προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Εκτίμηση για 75.000 καμένα στρέμματα

Ο πυκνός καπνός καθιστά την προσπάθεια εκτίμησης της καμένης έκτασης δύσκολη και αυξάνει την πιθανότητα λάθους. Με επιφύλαξη που σχετίζεται με την παρουσία του πυκνού καπνού, η εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το μέγεθος της καμένης έκτασης έως το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Αυγούστου είναι τα 75.000 στρέμματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr