Εκτός φυλακής και ο ”εγκέφαλος” του σκανδάλου που έχει συγκλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο, Αντόνι Παντσέρι, μετά και την αποφυλάκιση του συνεργάτη του και συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραττζέσκο Τζιόρτζι.

ην είδηση για την αποφυλάκιση Παντσέρι, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Laurent Kennes στο RTBF. Τις επόμενες ώρες ή μέρες ο Παντσέρι θα έπρεπε να βγει από τη φυλακή, καθώς είχε στερηθεί την ελευθερία του από τις 9 Δεκεμβρίου, σχεδόν εδώ και τέσσερις μήνες, σημείωσε η Le Soir.

Τότε ήταν που οι ανακριτές κατά της διαφθοράς, υπό την ηγεσία του δικαστή Κλεζ, είχαν ανακαλύψει περισσότερα από 600.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα του Παντσέρι. Ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι αποτελούσαν τα χρήματα καρπό της διαφθοράς τριών κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης: του Μαρόκου, του Κατάρ και της Μαυριτανίας.

Παραμένουν υπό κράτηση Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα

Οι ακροάσεις του Παντσέρι υπό το καθεστώς του «μετανοημένου» αναμένεται να συνεχιστούν. Και ο Αντόνιο Πάντσερι, αν και αποφυλακίστηκε, συνεχίζει να στερείται της ελευθερίας του, καθώς παραμένει υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης, με «βραχιολάκι».

Σε αυτήν την υπόθεση διαφθοράς, δύο άτομα παραμένουν στη φυλακή : η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, στο Χάρεν, και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στο Marche-en-Famenne. Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και πρώην βοηθός του Παντσέρι, είναι επίσης εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Τον Ιανουάριο, ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε με την ομοσπονδιακή εισαγγελία ένα υπόμνημα μετανοίας. Έτσι, ο νόμος του επέτρεψε να επωφεληθεί από τις διαπραγματεύσεις για μια μειωμένη ποινή σε αντάλλαγμα για πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση για τα εγκλήματα ή τα αδικήματα που διέπραξε ο ίδιος και οι συνεργοί του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr