Μεγάλη πλειοψηφία διαμορφώθηκε στις Βρυξέλλες, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, για να μπει πλαφόν στο φυσικό αέριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει το 2023 νέα νομοθεσία που θα ποινικοποιεί όλες τις μορφές διαφθοράς σε όλα τα κράτη μέλη, όχι μόνο τη δωροδοκία, αλλά και τον παράνομο πλουτισμό, την υπεξαίρεση και την κατάχρηση εξουσίας, με σκληρές κυρώσεις.

Αυτό ανακοίνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – που συζήτησε την ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια στα θεσμικά όργανα της ΕΕ – η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, η Ίλβα Γιόχανσον, είπε ότι πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Επιδοκιμάζοντας το έργο των Βέλγων εισαγγελέων, των αστυνομικών Αρχών μαζί με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ευρωβουλευτές και αξιωματούχους, για την πλήρη υποστήριξή τους και την αποφασιστική δράση τους, χαρακτήρισε τις καταγγελίες εξαιρετικά σοβαρές.

Στους αποδέκτες των χρημάτων, είπε: «Ντροπή σας. Ντροπή σας που προδώσατε την εμπιστοσύνη μας. Την εμπιστοσύνη των πολιτών της Ευρώπης που περιμένουν από εσάς να πολεμήσετε για τα συμφέροντά τους. Που προδώσατε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων σας που εργάζονται πολύ σκληρά και τίμια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr