Παρατείνεται η κράτηση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλη, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, μετά και τη νέα ακρόαση στο προδικαστικό συμβούλιο την Πέμπτη, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνήγοροί της αναμένεται να ασκήσουν έφεση.

Δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για την Εύα Καϊλή είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της. Κατά την ακρόαση, πρώτα τοποθετήθηκε για 10 λεπτά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πάνω από 40 λεπτά ο Σβεν Μαρί ενώ ζήτησε και η ίδια η κ. Καϊλή να παρέμβει για ένα λεπτό, υποστηρίζοντας ότι η εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate έχει στοιχίσει τόσο στην καριέρα της όσο και την προσωπική της ζωή και εστιάζοντας στο ότι είναι μητέρα.

Η υπερασπιστική γραμμή

Όσον αφορά στα λεγόμενα του Παντσέρι, οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή ισχυρίζονται ότι δεν ευσταθούν. Ο Μ. Δημητρακόπουλος είπε ότι ο Παντσέρι ισχυρίστηκε ότι το 2019 η Καϊλή βοηθήθηκε από το Κατάρ για να εκλεγεί. Αυτό δεν ισχύει είπε ο Δημητρακόπουλος. Παράλληλα, η γραμμή που ακολουθεί ο νέος συνήγορος της κ. Καϊλή, Σβεν Μαρί είναι ότι είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της.

«Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι», δήλωσεο Μαρί πριν την ακρόαση της ευρωβουλευτή. «Θα ζητήσουμε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κ. Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr