Μπάιντεν Πούτιν

Κλιμακώνεται ταχύτατα η, ψυχροπολεμικού τύπου, κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μετά την δήλωση Μπάιντεν στο ABC ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι “δολοφόνος“.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ότι ανακαλεί στη Μόσχα τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις σχετικά με το μέλλον των αμερικανορωσικών σχέσεων.

Μόσχα: Θα συζητηθεί το μέλλον των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι κάλεσε στη Μόσχα τον πρέσβη της Ανατόλι Αντόνοφ προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον των σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ.

Αφετηρία για το σκληρό για επεισόδιο στις σχέσεις Ουάσινγκτον – Μόσχας, το πρώτο σοβαρό επί προεδρίας Μπάιντεν, στάθηκε η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο αμερικανός Πρόεδρος στον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε «δολοφόνο» προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα κληθεί να πληρώσει «βαρύ τίμημα».

Μπάιντεν: Ναι, πιστεύω ότι ο Πούτιν είναι δολοφόνος

Ερωτηθείς από τον Τζορτζ Στεφανόπουλο στο ABC εάν εκτιμά ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «είναι ένας δολοφόνος», ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά: «Ναι το πιστεύω».

Αναφερόμενος στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ περί ανάμιξης της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ υπέρ του Τραμπ, ο Μπάιντεν δήλωσε: «Θα πληρώσει το κόστος. Θα το δείτε σύντομα».

«Τον γνωρίζω αρκετά καλά. Το πιο σημαντικό στη διαπραγμάτευση με ξένους ηγέτες, με βάση την εμπειρία μου, είναι να γνωρίζεις καλά τι είναι ο άλλος απέναντί σου», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο Ρώσος ομόλογός του «είναι τόσο ψυχρός σαν να μην διαθέτει καν ψυχή».

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι είχε προειδοποιήσει τον Πούτιν για την απάντηση των ΗΠΑ στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας τον περασμένο Ιανουάριο.

«Θα πληρώσει τίμημα», είπε ο Μπάιντεν. «Είχαμε μια μακρά συνομιλία… του είπα ‘σε ξέρω και με ξέρεις’… εάν επιβεβαιώσω ότι αυτό συνέβη τότε ετοιμάσου» προσέθεσε.

Πηγή: economico.gr