σχολεία

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα (11/1) άφησε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economico, στην κυβέρνηση επικρατεί μεγάλη ανησυχία για πιθανή “έκρηξη” των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, τόσο λόγω της κινητικότητας που παρατηρήθηκε κατά το διάστημα των εορτών, όσο και μετά τη χθεσινή μαζική προσέλευση πιστών σε Εκκλησίες, αλλά και την πρωτοβουλία ιερέων να μεταλάβουν τους πολίτες.

Αγωνία στους επιστήμονες 

Κατά τις ίδιες πηγές, ανάλογη αγωνία επικρατεί και στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, η οποία θα συνεδριάσει αύριο για να δώσει την τελική της εισήγηση.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away», σημείωσε η κυρία Πελώνη ( ΣΚΑΪ ).

Εξάλλου και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά, ενώ για τα σχολεία είπε πως μπορεί μέσα στο Σαββατοκύριακο να αλλάξει η απόφαση για την επιστροφή στα θρανία.

Πηγή: economico.gr