Έχουν χορηγηθεί ήδη 3.075.698 δόσεις εμβολίων

Ράλι εμβολιασμών στην Ελλάδα, καθώς από τη Μεγάλη Δευτέρα, χορηγούνται καθημερινά όλο και περισσότερες δόσεις εμβολίων.

  • Τη Μεγάλη Δευτέρα έγιναν 61.574 εμβολιασμοί
  • Τη Μεγάλη Τρίτη 61.859,
  • τη Μεγάλη Τετάρτη  62.968.
  • Τη Μεγάλη Πέμπτη 66.210.

Έως σήμερα 2.131.900 πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου ενάντια στον κοροναϊό και 943.798 έχουν κάνει και τις δυο δόσεις. Συνολικά έχουν χορηγηθεί 3.075.698 δόσεις εμβολίων.

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των νέων 

Στην πρώτη κιόλας μέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 30-39, οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά κλείνοντας 200.000 ραντεβού.

Αντίστοιχη ανταπόκριση παρατηρήθηκε και από την ηλικιακή ομάδα 40-44, που επίσης θα λάβουν σε πρώτη φάση το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ενδεικτικό του ζωηρού ενδιαφέροντος των νεότερων σε ηλικία πολιτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού είναι πως ειδικά στην Αττική τις πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα κατέστη σχεδόν αδύνατο να βρουν ραντεβού σε κάποιο από τα κέντρα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα: 45-49

Επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα εμβολιασμού, οι πολίτες ηλικίας 45-49 για τους οποίους η πλατφόρμα ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ηλικιακή ομάδα αυτή θα μπορεί να λάβει δόσεις και των τριών εμβολίων που είναι διαθέσιμα στη χώρα μας, ως την έναρξη εμβολιασμού και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 5 Μαΐου.

1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα

Ωστόσο, κυβέρνηση και ειδικοί εξηγούν πως από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 Μαΐου, θα είναι διαθέσιμες περισσότερες ημερομηνίες ραντεβού καθώς θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Σκοπός του προγράμματος «Ελευθερία» είναι να αγγίξει τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Στόχος είναι μέσα στον Μάιο να πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί, με τον ίδιο αριθμό να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr