Αρχική Κόσμος Reuters : Η Ρωσία κατηγορεί τον Καναδά ότι εξοπλίζει τα Ουκρανικά αεροσκάφη....

Reuters : Η Ρωσία κατηγορεί τον Καναδά ότι εξοπλίζει τα Ουκρανικά αεροσκάφη. Στο στόχαστρο και η Βρετανία. Τι έγινε στην Κριμαία

143
0

Ρωσία Καναδά

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο στην Ουκρανία και τη Βρετανία για τη μαζική επίθεση στην Ουκρανία και τη Βρετανία, η Ρωσία έβαλε χθες στο στόχαστρό της τον Καναδά.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι ο Καναδάς,  ανέκτησε και ανέλυσε τα συντρίμμια των μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία το Σάββατο.

Επίθεση στην Ουκρανία και τη Βρετανία 

Σύμφωνα με το Reuters, το ρωσικό υπουργείο κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιτέθηκε στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας κοντά στη Σεβαστούπολη με 16 μη επανδρωμένα αεροσκάφη νωρίς το Σάββατο και ότι «ειδικοί» του βρετανικού ναυτικού βοήθησαν στο συντονισμό αυτού που αποκάλεσε η Μόσχα «τρομοκρατική επίθεση», ισχυρισμό που η Βρετανία διέψευσε την ίδια μέρα.

Η Ρωσία υποστήριξε ότι απέκρουσε την επίθεση, αλλά ότι τα πλοία που είχαν βάλει στόχοι οι Ουκρανοί συμμετείχαν στη διασφάλιση του διαδρόμου σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι «σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πληροφοριών που ανακτήθηκαν από τη μνήμη του δέκτη πλοήγησης, διαπιστώθηκε ότι η εκτόξευση θαλάσσιων drones πραγματοποιήθηκε από την ακτή κοντά στην πόλη της Οδησσού».

Κινήθηκαν κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας του «διαδρόμου σιτηρών

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κινήθηκαν κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας του «διαδρόμου σιτηρών», προτού αλλάξουν πορεία για να κατευθυνθούν προς τη ναυτική βάση της Ρωσίας στη Σεβαστούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στη χερσόνησο της Κριμαίας που η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

Υποστήριξε ακόμα, ότι ένα από τα θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται να ξεκίνησε από τη ζώνη ασφαλείας του ίδιου του διαδρόμου σιτηρών.

«Αυτό μπορεί να υποδηλώνει την προκαταρκτική εκτόξευση αυτής της συσκευής από ένα πολιτικό πλοίο που ναυλώθηκε από το Κίεβο ή οι Δυτικοί αφέντες του για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας» τονίζει το υπουργείο.

Ουκρανοί αξιωματούχοι από την πλευρά τους υπονόησαν ότι η ίδια η Ρωσία μπορεί να ευθύνεται για τις εκρήξειςκαι να τις χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να αποσυρθεί από τη συμφωνία εξαγωγής των σιτηρών από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr