Ερντογάν Ισλάμ
FILE PHOTO: Turkish President Tayyip Erdogan reacts during a news conference in Ankara, Turkey January 13, 2020. REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Με ένα κρεσέντο ρητορικής μίσους ο Ταγίπ Ερντογάν εγκαταλείπει την γραμμή του κατευνασμού της Ευρώπης, παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ε.Ε. και καταγγέλλει πως η Ενωση έχει μετατραπεί σε «ανοιχτή φυλακή Μουσουλμάνων».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του σε τελετή της κρατικής τηλεόρασης TRT υποστήριξε πως «η εχθρότητα εναντίον του Ισλάμ είναι επικίνδυνη όπως ο κορονοϊός και εξαπλώνεται μέσα στην Ευρώπη με μεγάλη ταχύτητα».

“Απειλή ασφάλειας για τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ευρώπη”

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως «στην Ευρώπη ζουν 6 εκατομμύρια Τούρκοι και 35 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι και η Ευρώπη σήμερα για τα αδέλφια μας μετατρέπεται σε ανοιχτή φυλακή. Το σημείο που βρισκόμαστε η κατάσταση είναι τρομακτική. Είναι σοβαρή απειλή ασφάλειας για τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ευρώπη”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αντέδρασε και στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Εμμανουέλ Μακρόν για την εξάπλωση των ισλαμιστικών στοιχείων. Προειδοποίησε μάλιστα τον πρόεδρο της Γαλλίας  πως «αυτό το νομοσχέδιο θα είναι η γκιλοτίνα στη Γαλλική Δημοκρατία».

“Μίσος κατά του Ισλάμ ανάλογο με εκείνο κατά των Εβραίων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”

Καταλήγοντας ο τούρκος Πρόεδρος προχώρησε και σε ακραίο ιστορικό παραλληλισμό: «Το λέω ξεκάθαρα”, είπε,” δεν έχει καμία διαφορά το σημερινό κλίμα που δημιουργείται εναντίον των Μουσουλμάνων με το περιβάλλον μίσους που είχε δημιουργηθεί εναντίον των Εβραίων πριν από τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr