Γεννηματά Λοβέρδος

Ρήξη κορυφής διαγράφεται στο Κίνημα Αλλαγής μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να απομακρύνει τον Ανδρέα Λοβέρδο από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε με μια συνοπτική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ: “Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά,”, αναφέρεται, “ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης“.

Λοβέρδος: “Ηταν επιλογή της προέδρου”

Στην πρώτη του αντίδραση ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι πρόκειται για “επιλογή της προέδρου”. 

«Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής”, δήλωσε, “υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ενώ με επανειλημμένες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα έχει κάνει σαφή και την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των διεργασιών για την προοδευτική διακυβέρνηση.

Πηγή: economico.gr