Ρωσία: Έπληξε θερμοηλεκτρικά, υδροηλεκτρικά εργοστάσια στην Ουκρανία

Επιθέσεις κατά του δυναμικού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας πραγματοποίησε σήμερα η Ρωσία, με επίθεση κατά τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της DTEK – της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας της Ουκρανίας – προκαλώντας ζημιές σε υποδομές, ανακοίνωσε η ίδια.

“Ο εξοπλισμός υπέστη σοβαρές ζημιές. Αφού τελείωσε η επίθεση, οι μηχανικοί άρχισαν αμέσως να αποκαθιστούν τις ζημιές”, επεσήμανε η DTEK σε ανάρτησή της στο Telegram.

Λίγο νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, η Ukrenergo, είχε ανακοινώσει, ότι ενεργειακές υποδομές της χώρας κατέστησαν στόχοι επιθέσεων από τη Ρωσία με πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροχήματα (drones), με αποτέλεσμα να πληγούν θερμοηλεκτρικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Οι ευρείες Ρωσικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών στην Ουκρανία, οι πιο πρόσφατες από τις οποίες σημειώθηκαν σήμερα, έχουν προκαλέσει αξιόλογες ζημιές στις υποδομές παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, αναγκάζοντας το Κίεβο να αναστείλει τις εξαγωγές και να βασιστεί σε εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος.

“Στη διάρκεια της νύκτας οι Ρώσοι έπληξαν και πάλι ενεργειακές υποδομές σε μια μαζική και συντονισμένη επίθεση”, ανάφερε η Ukrenergo στο Telegram. “Θερμοηλεκτρικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια στις Κεντρικές και Δυτικές επαρχίες υπέστησαν ζημιές”, πρόσθεσε. Η Ukrenergo επεσήμανε ότι έχουν γίνει έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ, στα Νοτιο-Ανατολικά.

Η Ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα το πρωί, ότι εκρήξεις ακούστηκαν στις επαρχίες Ιβάνο- Φρανκσίφσκ και Χμελνίτσκι, όπως και στην πόλη Ντνίπρο, αφού στον Ουκρανικό εναέριο χώρο εντοπίστηκαν Ρωσικοί πύραυλοι cruise.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr