Ξεκινούν οι τριήμερες συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο Τ. Ερντογάν να υποδέχεται τις δύο αντιπροσωπείες και να απευθύνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός.
Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών
Πάντως, οι δύο πλευρές κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Επιπλέον, λίγη ώρα πριν την έναρξη των πρώτων ειρηνευτικών συνομιλιών, μετά από δύο εβδομάδες διακοπής των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν φαινόταν έτοιμος να συμβιβαστεί.
Εν τω μεταξύ, ο Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του ανέφερε ότι οι Ουκρανοί πληρώνουν με τις ζωές τους τις «αδύναμες» κυρώσεις, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών από τη Ρωσία.
Αντίθετα, το Κρεμλίνο δια του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, συνέκρινε τις κυρώσεις με «πόλεμο» και απάντησε στις αιτιάσεις του ουκρανού προέδρου ότι «κανείς δεν σκέφτεται χρήση πυρηνικών όπλων».
Η Μαριούπολη παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο
Στο στρατιωτικό πεδίο, συνεχίζονται οι ουκρανικές αντεπιθέσεις έξω από το Κίεβο, ενώ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, υπό ουκρανικό έλεγχο παραμένει η Μαριούπολη.
Ukrainian forces drive Russian army out of a Kiev suburb after clashes. Our correspondent Obaida Hitto has the latest from Lviv
Δείτε εδώ : pic.twitter.com/293H6DHfnQ
— TRT World Now (@TRTWorldNow) March 29, 2022
Τραγικός ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ρωσικής εισβολής, με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας, να αναφέρει ότι συνολικά 144 παιδιά έχουν σκοτωθεί και περισσότερα από 220 έχουν τραυματιστεί.


Πηγή: economico.gr