Στρατιωτική αντιπροσωπεία από τη Ρωσία πρόκειται να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα αυτή την εβδομάδα.

Με επικεφαλής τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα από τις 25 έως τις 27 Ιουλίου, πριν από τους κρατικούς εορτασμούς για την 70ή επέτειο από το τέλος του πολέμου της Κορέας.

«Αυτή η επίσκεψη θα βοηθήσει στην ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών Ρωσίας-Βόρειας Κορέας και θα είναι ένα σημαντικό στάδιο στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Η σχέση μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ παρέμεινε θερμή εν μέσω του πολέμου του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, ο οποίος έχει απομονώσει τη Ρωσία από τις περισσότερες δυτικές χώρες. Πέρυσι, η Ρωσία αγόρασε εκατομμύρια οβίδες πυροβολικού και ρουκέτες από τη Βόρεια Κορέα, υπονοώντας τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας του Κρεμλίνου για τη στρατιωτική της προσπάθεια, ανέφεραν οι New York Times .

Οι δυτικές κυρώσεις έχουν εμποδίσει την ικανότητα της Ρωσίας να αγοράζει όπλα και ηλεκτρονικά είδη, αναγκάζοντας τη Μόσχα να στραφεί σε χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και το Ιράν για προμήθειες.

Η είδηση της επίσκεψης του Σόιγκου έρχεται μια ημέρα αφότου αναφέρθηκε ότι η Κίνα θα στείλει επίσης μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στην Πιονγκγιάνγκ για τους εορτασμούς, στο πρώτο αναγνωρισμένο ταξίδι από τότε που η χώρα έκλεισε τα σύνορά της λόγω της πανδημίας COVID-19.

ΠΗΓΗ: Politico

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr