Στην επίσημη ανακοίνωση ότι το εξελιγμένο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-500 θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ανάπτυξής του μέσα στο 2021 προχώρησε ο αναπληρωτής αρχηγός της Αεροδιαστημικής Δύναμης της Ρωσίας, αντιστράτηγος Αντρέι Γιούντιν.

Έτοιμοι για σειριακή παραγωγή

Μιλώντας στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ο Γιούντιν είπε ότι οι εργασίες για την ανάπτυξη του συστήματος S-500 θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενος έτος.

Πριν από λίγο καιρό ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ είχε δηλώσει ότι οι S-500 έχουν ήδη υποβληθεί στις απαραίτητες δοκιμές και ότι έχει εγκριθεί και η χρηματοδότηση ώστε να αρχίσει η σειριακή παραγωγή τους.

Αντιαεροπορικό σύστημα πέμπτης γενιάς

Το νέο σύστημα της ρωσικής αεράμυνας, S-500 «Prometheus», είναι η πέμπτη γενιά ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας που κατασκευάστηκε λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή ανάπτυξη αεροπορικών επιθέσεων των επόμενων 25 ετών.

Τα χαρακτηριστικά που εφαρμόζονται στο σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 καθιστούν δυνατή την καταστροφή, εκτός των αεροδυναμικών και βαλλιστικών στόχων, και των υπερηχητικών όπλων όλων των τύπων και κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών στο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βεληνεκές του συστήματος προσεγγίζει τα 600 χλμ. ξεπερνώντας κατά 200 χλμ. τους S-400. Το σύστημα S-500 έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει και να καταστρέφει ταυτόχρονα δεκάδες βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα επτά χλμ. ανά δευτερόλεπτο.

Πληροφορίες: TASS

Πηγή: economico.gr