Την παράταση των απαγορευτικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας του κοροναϊού ως και τις 7 Ιανουαρίου (των Φώτων) στις 6 το πρωί στα σχολεία, καθώς επίσης και σε εστίαση και ψυχαγωγία ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για επάνοδο στην κανονικότητα σταδιακά και με ασφάλεια, καθώς η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου ήταν πιο αργή της αναμενόμενης εξαιτίας της κόπωσης όλων των πολιτών και της αυξημένης κινητικότητας.

Αναλυτικά τα μέτρα

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί παραμένουν κλειστά, η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες (με εξαίρεση τις εγκεκριμένες όπως τα επαγγελματικά πρωταθλήματα) και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Όσον αφορά τα κομμωτήρια, τις εκκλησίες και το λιανεμπόριο, ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της εβδομάδας, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. Ειδικά για τις εκκλησίες, ο κ. Πέτσας είπε ότι θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο πριν υπάρξουν αποφάσεις.

Επίσης δεν επιτρέπονται διαπεριφερειακές μετακινήσεις, και εξακολουθεί να απαγορεύονται οι συναθροίσεις τη νύχτα. Παράλληλα, παραμένουν εν ισχύ οι διατάξεις για τηλεργασία, ατομική άθληση έως τρία άτομα, ενώ εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

Επίσης, όσοι έρχονται από το εξωτερικό την περίοδο των γιορτών (από 18 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου), θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR (εντός 72 ωρών), ενώ θα υποβάλλονται σε rapid test και θα τίθενται σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών.

Πηγή: economico.gr