Ακάρ Παναγιωτόπουλος

Ακάρ Παναγιωτόπουλος

Στην καθαρή και χωρίς περιστροφές διάψευση των ισχυρισμών του Τούρκου υπουργού Άμυνας περί συζήτησης για το Αιγαίο προχώρησε ο Έλληνας ομόλογός του, αναφερόμενος στη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Με τον Χουλουσί Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με δήλωσή αναφορικά με το αντικείμενο της συνάντησης που είχε με τον Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες.

«Δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου”»

«Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου» υπογράμμισε ο ΥΕΘΑ και ξεκαθάρισε: «Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου”, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το TRTHaber, ο Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους για την κατάσταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας εσχάτως, απάντησε ότι «είναι σημαντικό για την ευημερία των ανθρώπων των δύο χωρών και το μοίρασμα των ομορφιών και των πλούτων του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης αυτών, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας και με αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν οι συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί, θετικοί, αυτή είναι η προσέγγισή μας».

The post Σαφές μήνυμα Παναγιώτοπουλου για τους ισχυρισμούς Ακάρ: «Δεν τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου» appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Πηγή: economico.gr