Το σαφές μήνυμα ότι όσο η Τουρκία θα επιμένει να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, τόσο θα απομακρύνεται το ενδεχόμενο διαλόγου για αποκλιμάκωση και συνεννόηση, έστειλε απαντώντας σε ερωτήσεις στην Βουλή ο υπουργός Άμυνας που χθες συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στη συνάντησή του στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ με τον Χουλουσί Ακάρ, είπε ότι του εξήγησε πως «όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».

Η Ελλάδα εξοπλίζεται

Παράλληλα, απέρριψε αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί αποδυνάμωσης της άμυνας στα νησιά του Αιγαίου με την μεταφορά τεθωρακισμένων στην Ουκρανία είπε: «Όλοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας που εκφράζει προβληματισμούς μέσω διαφόρων κύκλων, ότι η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να εξοπλιστεί να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η συνολική αποτρεπτική ισχύς της. Ολοι το αναγνωρίζουν εκτός από εσάς που λίγο πολύ μας λέτε ότι υπονομεύουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ε όχι. Είναι άδικη και εξωφρενική η κριτική σας και απαράδεκτη η στάση σας».

Έρχονται τα Marder

Παράλληλα, είπε ότι τα πρώτα 20 σοβιετικά, παλαιού τύπου τεθωρακισμένα BMP (από τα συνολικά 40) βρίσκονται ήδη στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία ενώ τα πρώτα 10 Marder θα φτάσουν στη χώρα εως τις 21 Οκτωβρίου. «Η ανάπτυξη τους σε μονάδες έχει σχεδιαστεί από το ΓΕΕΘΑ ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό κενό», τόνισε, προσθέτοντας επίσης ότι το υπουργείο Άμυνας εξετάζει, οικονομικά, πρόταση της εταιρείας Rheinmetall μέσω της οποίας η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα 100 τεθωρακισμένα Marder.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr