Με διπλή, ηχηρή παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει σήμερα δημόσια θέση για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τις υποκλοπές και κυρίως για το “Σχέδιο Τσίπρα”, που επιδιώκει για μία ακόμη φορά να προκαλέσει κλίμα πόλωσης και τοξικότητας στην πολιτική σκηνή.

Ταυτόχρονα με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η κυβέρνηση θα θέσει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την απαγόρευση εμπορίας και χρήσης κακόβουλων λογισμικών στην ελληνική επικράτειας – μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά λαμβάνεται από ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Θα προβλέπει ακόμα την περαιτέρω αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για τις νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economico.gr,  στη νέα ρύθμιση, θα προβλέπεται η ενοποίηση των διάσπαρτων υπηρεσιών που είχαν ως αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια και η σύσταση Επιτροπής Συντονισμού,  η οποία θα αποτελεί το συντονιστικό όργανο μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας, της Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του ΓΕΕΘΑ, της Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. Η επιτροπή θα υπάγεται στην Προεδρία της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , το κυβερνητικό επιτελείο έχει αποφασίσει να τεθεί το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση για μόλις μία εβδομάδα, προκειμένου το επόμενο δεκαήμερο να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός θα αποδομήσει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων και θα διαλύσει τις σκιές που δημιουργούνται και από την αντιπολίτευση αλλά και από μερίδα του Τύπου.

“Καμία ανάμειξη με το Predator”.

Στη σημερινή του ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο  ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με το κακόβουλο λογισμικό Predator.  Αναμένεται, δε, να ταυτίσει για μία ακόμη φορά  τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον εκδότη του “Documento” Κ. Βαξεβάμη, με το επιχείρημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει γνώση όσων υποστηρίζει και δημοσιοποιεί ο δημοσιογράφος, ενώ υιοθετεί απολύτως τις «λίστες Βαξεβάνη» χωρίς να ζητά, ως οφείλει,  αποδείξεις.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται παράλληλα να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμμία ανάμειξη με το Predator και τις παρακολουθήσεις, προσθέτοντας ότι η διερεύνηση της λειτουργίας λογισμικών παρακολούθησης στην ελληνική επικράτεια, σε κάθε της πτυχή και έκφανση, έχει ήδη ξεκινήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συνδρομή των δημοσίων αρχών.

Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και απορρίπτει σταθερά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών.

Μαξίμου: “Σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης”.

Το στίγμα της σημερινής ομιλίας του πρωθυπουργού αποτυπώνεται στη χθεσινή αντίδραση  του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στα δημοσιεύματα μερίδας του Κυριακάτικου Τύπου.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για αφηγήσεις χωρίς αποδείξεις, υπογραμμίζοντας ότι βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά είναι η ίδια η κυβέρνηση και ότι εξυφαίνεται… σχέδιο φθοράς της.

“Η τροφοδότηση της κοινής γνώμης με πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δόσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, συσκοτίζει και δεν διαφωτίζει. Ιδίως όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης, αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης” δήλωσε  χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα σημείωσε ότι “είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η Κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης”.

“Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν” καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr