Θεσσαλονίκη Κικίλιας

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη που έθεσε σε εφαρμογή ο Βασίλης Κικίλιας, όπως αναφέρεται  στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, προβλέπει την εξασφάλιση 43 νέων κλινών ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην πόλη.

Πλέον, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο Βασίλης Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα (02.11.2020) στις 14:00, στο υπουργείο Υγείας και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.

Εφιαλτική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας, καθώς από τα 2.056 κρούσματα που ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ, τα 839 εντοπίζονται στην συμπρωτεύουσα.

«Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι άσχημα, στην Αθήνα τα πράγματα είναι προβληματικά. Πρέπει και η πολιτεία και οι υγειονομικοί να θωρακίσουμε το σύστημα Υγείας, να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ για COVID, κάτι που ξεκίνησε» επισήμανε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος διευκρίνισε ότι μπορεί να δούμε αυξημένα κρούσματα τις προσεχείς μέρες, καθώς αυτά σημειώθηκαν με τα προηγούμενα μέτρα σε ισχύ.

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο κύμα, βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ίσως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο με υποδεκαπλάσιο αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων από τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης, και έτσι μπορούμε να δούμε τι μπορεί να συμβεί κι εδώ έχουμε ευκαιρία να δούμε και να προλάβουμε» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Πηγή: economico.gr