Σχέδιο παραπληροφόρησης και στρατηγική πόλωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως «εθνικό συκοφάντη» καταγγέλλει τον γνωστό Κώστα Βαξεβάνη που από την εφημερίδα του Documento ισχυρίστηκε, χωρίς να παραθέτει ούτε ένα στοιχείο, ότι η κυβέρνηση (με ευθύνη του πρωθυπουργού) παρακολουθεί υπουργούς της,  πολιτικούς αντιπάλους της, επιχειρηματίες και άλλες προσωπικότητες, ακόμη και … τις συζύγους τους, σε μια προφανή επιχείρηση μετατροπής του πολιτικού κλίματος σε αρένα, όσο πλησιάζουμε τις εκλογές.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές πρόκειται για ένα σχέδιο παραπληροφόρησης  εν εξελίξει που εξυπηρετεί τη στρατηγική πόλωσης που έχει χαράξει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος του 2019, που όπως προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις απομακρύνονται (σε ένα κρίσιμο ποσοστό) προς άλλες κατευθύνσεις ή περνούν στη γκρίζα ζώνη.

«Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία» αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

«Ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε χθές τον τόνο της κυβερνητικής αντίδρασης επισημαίνοντας ότι:

  • «Όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του. Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό). Εκείνος που οι “αποκαλύψεις” του προαναγγέλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας».

Από την ανάγνωση του δημοσιεύματος αυτού διαπιστώνεται ότι υπάρχουν, καταγγελτικού χαρακτήρα, αλλά χωρίς ούτε ένα στοιχείο ισχυρισμοί, που εφόσον δεν τεκμηριώνονται, επέχουν θέση, σε προσωπικό επίπεδο συκοφαντίας, σε πολιτικό επίπεδο μαύρης προπαγάνδας. Είναι προφανές ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου – που εκλήθη από την κυβέρνησηση να διερευνήσει “διεξοδικά” το θέμα – θα ζητήσει τις προσήκουσες εξηγήσεις από τον κ. Βαξεβάνη, για όσα ισχυρίζεται, ο οποίος αν δεν δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, αντιμετωπίζει σωρεία ποινικών αδικημάτων (άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά στην “καριέρα” του.)

Που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως παρατηρούν έγκυροι αναλυτές (Γιώργος Κουβαράς, Protagon.gr) « η άποψη ότι η λεγόμενη «κανονικότητα» δεν ταιριάζει στη στρατηγική της Κουμουνδούρου έχει επιβεβαιωθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε την εξουσία ποντάροντας στα αντισυστημικά του χαρακτηριστικά και στην αντιμνημονιακή ρητορική. Από την ώρα που κυβέρνησε, τα πράγματα άλλαξαν και το 2019 το πλήρωσε ακριβά, αναδρομικά, για όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε ή –ακόμη χειρότερα– έκανε τα ακριβώς αντίθετα. Η σύγκριση των κυβερνήσεων Μητσοτάκη – Τσίπρα, που θα γίνει αναπόφευκτα στις κάλπες, δεν είναι ευνοϊκό πεδίο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Χρειάζεται κάτι πιο «δυνατό» για να πολώσει από τη δική του πλευρά, να χτίσει το δικό του “μέτωπο” κατά της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Βρήκε ήδη τα “γαλάζια τρωκτικά”, αλλά ούτε αυτό φτάνει. Στην πορεία προς τις κάλπες είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολύ περισσότερα, με κεντρικό άξονα την αμφισβήτηση της «κανονικότητας» και της σταθερότητας που επαγγέλλεται ο Μητσοτάκης. Θα γίνει προσπάθεια να ανασυρθούν κάποια από τα στοιχεία που έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τη νίκη το 2015.

»Οπως το 2015 το κεντρικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι τα παλιά κόμματα, αγκαλιά με το “σύστημα”, ήθελαν να παραδώσουν τη χώρα στους δανειστές, έτσι και τώρα το αφήγημα θα είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση, πάλι αγκαλιά με το “σύστημα”, θέλει να καταργήσει τη δημοκρατία για να κρατηθεί στην εξουσία»

Τα πράγματα είναι δύσκολα για τον κ. Τσίπρα

Μόνο που τώρα τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του,του οποίου ηγείται πλέον ο παλαίμαχος της ομάδας του “σκληρού ροκ” του ΠΑΣΟΚ κ. Τζουμάκας.

Οι δημοσκοπήσεις όλων των έγκριτων εταιρειών δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει, είναι “ντεμοντέ” και δεν μπορεί να ανακάμψει ακόμα και στις πιό δύσκολες στιγμές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και αυτό, για δύο λόγους: Γιατί έχει “βεβαρημένο παρελθόν”. Και γιατί η αντιπολιτευτική του τακτική αποδείχτηκε λαϊκίστικη, μίζερη και αναξιόπιστη, με αρνητική προσφορά στα δημόσια ζητήματα και μηδενιστική αντιμετώπιση των κρίσιμων εθνικών θεμάτων.

Στις επόμενες εκλογές – και όταν φτάσουμε, μετά την απλή αναλογική, στη δεύτερη κάλπη – το μεγάλο δίλημμα που θα τεθεί θα είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Και τότε οι πολίτες θα θα κληθούν να επιλέξουν το πρόσωπο που θα κρατήσει το τιμόνι της χώρας στα επόμενα δύσκολα χρόνια. Οι μετρήσεις δείχνουν επίμονα ποιόν θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό. Και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να το αλλάξει ο λαϊκισμός ή η μαύρη προπαγάνδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr