μυστηριώδεις θάνατοι

Σε “επιδημία” εξελίσσονται οι μυστηριώδεις θάνατοι φίλων του Πούτιν, που σχετίζονται με την Gazprom. Τελευταίο θύμα, ένας Ρώσος βουλευτής, ο Νικολάι Πετρούνιν, 47 ετών, που ονομάστηκε «Gas wonderkid» και φέρεται να πέθανε από επιπλοκές του Covid αφού βρισκόταν σε κώμα για ένα μήνα, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε μια σειρά μυστηριωδών θανάτων που σχετίζονται με την Gazprom και τους ενεργειακούς αξιωματούχους τους τελευταίους μήνες, με επικεφαλής επιχειρήσεων να πέφτουν από τα παράθυρα, να πνίγονται σε πισίνες και να προβαίνουν σε βίαιες αυτοκτονίες.

Η σκιώδης FSB του Πούτιν 

Ωστόσο, οι επικριτές φοβούνται ότι η σκιώδης FSB του Πούτιν μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες, με τον Ρώσο τύραννο να κατηγορείται τακτικά ότι διέταξε τον θάνατο αντιφρονούντων, κάτι που ο ίδιος έχει αρνηθεί.

Ο Πετρούνιν, ένας πολυεκατομμυριούχος πατέρας τριών παιδιών, ήταν πρώην κορυφαίο στέλεχος της βιομηχανίας φυσικού αερίου που έγινε αντιπρόεδρος της ισχυρής επιτροπής ενέργειας του ρωσικού κοινοβουλίου και θεωρούνταν πιστός του Πούτιν και «πολιτικό θαύμα».

Οι επιχειρήσεις όπου εργαζόταν κατασκεύαζαν αγωγούς φυσικού αερίου για μεγάλους ρωσικούς φορείς εκμετάλλευσης ενέργειας και είχε δεσμούς με το μεγαθήριο φυσικού αερίου του Κρεμλίνου, Gazprom – που τώρα οδηγεί τη Δύση σε στέρηση των ρωσικών προμηθειών λόγω του πολέμου – και τη Rosneft.

Δήλωνε ετήσιο μισθό έως και 1,75 εκατομμύρια λίρες και ήταν βουλευτής στην περιοχή της Τούλα από το 2016 και ήταν παντρεμένος με την Albina Petrunina, πρώην αστυνομικό με τον βαθμό του ταγματάρχη.

Mε πληροφορίες από HellasJournal.gr dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr