Καθώς η αστυνομία και το FBI συνεχίζουν να αναζητούν τους υπαίτιους της εισβολής στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη, στην Ουάσινγκτον επικρατεί ανησυχία για νέες αναταραχές από οπαδούς του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ακόμα και την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Υψηλή η απειλή από εξτρεμιστές

Τις ανησυχίες αυτές εξέφρασε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσία Τσακ Σούμερ, ο οποίος δήλωσε ότι η απειλή από βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες παραμένει υψηλή προσθέτοντας ότι μίλησε το Σάββατο με τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι ζητώντας του να «καταδιώξει ανελέητα» αυτούς που πραγματοποίησαν την εισβολή στο Καπιτώλιο.

«Η απειλή βίαιων εξτρεμιστών ομάδων παραμένει υψηλή και οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για τη δημοκρατική μας διαδικασία με την επερχόμενη τελετή ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της εκλεγμένης αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις», δήλωσε ο Σούμερ.

Δικογραφίες για «εσωτερική τρομοκρατία»

Την ίδια στιγμή, ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζέισον Κρόου αποκάλυψε ότι οι αρχές των ΗΠΑ έχουν ανοίξει τουλάχιστον 25 δικογραφίες με την κατηγορία της «εσωτερικής τρομοκρατίας» για την εισβολή στο Καπιτώλιο, δίνοντας νέα διάσταση στο περιστατικό που συντάραξε τις ΗΠΑ και κόστισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Ο Κρόου ισχυρίστηκε ότι την πληροφορία του την έδωσε ο υφυπουργός του Στρατού Ράιαν Μακ Κάρθι, ο οποίος του ανέφερε ότι στα χέρια των διαδηλωτών βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικές συσκευές, βόμβες μολότοφ και πλαστικές χειροπέδες, αντικείμενα, δηλαδή, που στοιχειοθετούν την κατηγορία περί τρομοκρατίας.

Πηγή: economico.gr