προϋπολογισμός 2021

Η συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό του 2021 ξεκινά σήμερα το απόγευμα και αναμένεται να διεξαχθεί σε κλίμα σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η οποία μάλιστα θα είναι εφ όλης της ύλης.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα  σε τροχιά εφ’ όλης της ύλης σύγκρουσης, με τις αντιπαραθέσεις το τελευταίο διάστημα, ειδικά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να έχουν προσλάβει εντόνως προσωπικό χαρακτήρα για τους προέδρους τους, Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα.

Ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε -όπως σχολιάζουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι- υιοθετήσει αυτού του είδους τις επιθέσεις κατά του κ. Μητσοτάκη από την προηγούμενη πολιτική περίοδο, πλην όμως στην παρούσα συγκυρία η τακτική έχει αποτελέσει κεντρικό στοιχείο της μετωπικής δικομματικής αντιπαράθεσης.

Η υγειονομική κρίση και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εξαιτίας της επιβληθεί ακόμα και στη λειτουργία της Βουλής, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχει προκαλέσει παγκοσμίως και στη χώρα μας η πανδημία, καθώς και οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμένο πλαίσιο δημόσιου πολιτικού διαλόγου, καθιστώντας σχεδόν ρουτίνα τους οξύτατους φραστικούς διαξιφισμούς εντός του Κοινοβουλίου.

Πηγή: economico.gr