ρτοκαλί

Μετά τις ΗΠΑ που έβαλαν τη χώρα μας στην «κατηγορία 4» καλώντας να αποφεύγονται τα ταξίδια, τα προβλήματα για τον εγχώριο τουρισμό πληθαίνουν.

Πλέον και το Ισραήλ συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα -μαζί με άλλες 17 χώρες- στον κατάλογο των κρατών από τα οποία οι ταξιδιώτες πρέπει να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν.

Όλοι οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες που επιστρέφουν στο Ισραήλ θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα κατ’ ελάχιστο για επτά ημέρες εφόσον επιδείξουν τουλάχιστον δύο αρνητικά μοριακά τεστ.

Το μέτρο περιλαμβάνει και όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει παλαιότερα από κοροναϊό.

Ποιες άλλες χώρες βάζει το Ισραήλ στην πορτοκαλί λίστα 

Μαζί με την Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα μπαίνουν Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Τσεχία, Αίγυπτος, Κούβα, Ρουάντα και Τυνησία. Ήδη ήταν στη λίστα Κύπρος, Τουρκία, Βρετανία, Γουατεμάλα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αρκετές αφρικανικές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι προ διημέρου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προειδοποίησαν τους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, το Ιράν, στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ και σ’ άλλους προορισμούς λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων COVID-19 σε αυτά τα μέρη.

Η ένταξη στη συγκεκριμένη κατηγορία σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν τους συγκεκριμένους προορισμούς. Αυτοί που πρέπει να ταξιδέψουν οφείλουν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πέραν των δύο παραπάνω χωρών, την προηγούμενη εβδομάδα και  η Ρουμανία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr