προσλήψεις σχολεία

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές λόγω της μαζικής νόσησης από τη μετάλλαξη Όμικρον. Το κυβερνητικό επιτελείο, σε ανοικτή γραμμή με τα συναρμόδια υπουργεία, προχωρά σε μία πρώτη αποτίμηση της πρώτης μέρας επιστροφής των μαθητών στα θρανία, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο διορθωτικών κινήσεων, αν το απαιτήσουν οι υγειονομικές εξελίξεις.

«Η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας για υγειονομικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους. Αυτή είναι η πανευρωπαική τάση. Βασική μας μέριμνα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η εξασφάλιση της λειτουργίας της Οικονομίας και της Εκπαίδευσης», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Έγινε έλεγχος σε ένα εκατομμύριο παιδιά και εκπαιδευτικούς 

Όπως ενημέρωσε ο κ. Οικονόμου διενεργήθηκε έλεγχος σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ο μεγαλύτερος έλεγχος πληθυσμού έως τώρα, και εντοπίστηκαν 15.547 κρούσματα, τα οποία, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα χωρίς να γνωρίζουν ότι νοσούν και ως εκ τούτου θα προκαλούσαν περαιτέρω διασπορά του ιού. «9 στους 10 δικαιούχους έλαβαν αυτοδιαγνωστικά τεστ».
Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως θα συνεχιστούν τα τεστ ενώ δεν υπάρχει ζήτημα με την επάρκειά τους.

Ανακατατάξεις, προσλήψεις και τηλεκπαίδευση

Στα σχολεία αναμένεται να υπάρξουν κενά στους εκπαιδευτικούς, τα οποία εμφανίστηκαν από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας και για αυτόν τον λόγο θα γίνουν αναδιατάξεις και αναδιαμορφώσεις στο πρόγραμμα αλλά και προσλήψεις για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών που θα βρίσκονται σε καραντίνα λόγω νόσησης. Ήδη σήμερα προχώρησαν 850 προσλήψεις, ανέφερε.

Σε τηλεκπαίδευση 50 τμήματα με το καλημέρα 

Παράλληλα, όπως σημείωσε, υπάρχει πάντα η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης. Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε τηλεκπαίδευση 50 τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί που βγήκαν θετικοί στο self test είναι 2.500 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα κενά είναι πολύ περισσότερα καθώς αρκετοί είναι και αυτοί που νοσούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr