Πάρκο Φαληρικού Όρμου

Σε δεύτερη φάση υλοποίησης εισέρχεται το μεγάλο έργο της ανάπλασης του πάρκου στο Φαληρικό όρμο με την υποβολή την περασμένη Δευτέρα 20/11 του σχετικού φακέλου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ένα μεγάλο έργο αστικής ανάπλασης στην πρωτεύουσα.

Προηγήθηκε διετής εγγύς συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τη συμβουλευτική ομάδα του Jaspers (Joint Assistance to Support Projects in European Regions), την DG REGIO και το ΥΜΕΠΕΡΑ. Η χρηματοδότησή του έργου από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανέλθει συνολικά σε σχεδόν μισό δισ. Ευρώ, συγκεκριμένα σε 464.422.290 Ευρώ.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου από το Jaspers, απελευθερώνονται και οι πόροι της πρώτης φάσης του έργου ώστε να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, που είναι η ένταξη του στο νέο Πρόγραμμα για το Περιβάλλον (Προγραμματική Περίοδος 2021-2027) και της δημοπράτησης της Ανάπλασης του Πάρκου Φαληρικού Όρμου.

Το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου έχει χαρακτηριστεί “Μεγάλο Έργο” του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ως εκ τούτου υφίσταται η υποχρέωση συμβουλευτικής υποστήριξης του Jaspers (Joint Assistance to Support Projects in European Regions), πριν την υποβολή του φακέλου Μεγάλου Έργου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η εμπλοκή των Jaspers και των εμπειρογνωμόνων του επί διετία είχε ως σκοπό αφ’ ενός τη διασφάλιση, ότι έχουν τηρηθεί οι δέουσες διαδικασίες καθ’ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας ενός έργου (αδειοδότηση, διαβούλευση κτλ.) και αφετέρου, ότι ένα έργο έχει ενσωματώσει όλα τα τρέχοντα επιτεύγματα τεχνών και επιστημών (καινοτομία, εξοικονόμηση ενέργειας, ΤΠΕ, αρχές νέου Bauhaus κ.α.).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

div style=”margin-bottom: 40px” id=”sas_80652″>

Πηγή: economico.gr