Σε Βερολίνο, Άγκυρα και Αθήνα ο Άντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα στο διάστημα 16 έως 22 Φεβρουαρίου και στις 21 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στη χώρα μας, σύμφωνα με ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου  Ned Price, o Aμερικανός ΥΠΕΞ «στις 16 Φεβρουαρίου θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να παρακολουθήσει τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, όπου θα συμμετάσχει σε μια σειρά διμερών και πολυμερών συναντήσεων για να συζητηθεί η συνεχής υποστήριξη για την Ουκρανία, η βοήθεια προς την Τουρκία και τον συριακό λαό και η δέσμευση των ΗΠΑ για διατλαντική ασφάλεια και διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες.

Πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Τουρκία

Στην ενημέρωση προστίθεται: «Ο ΥΠΕΞ Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία στις 19 Φεβρουαρίου για να δει από κοντά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν τις τουρκικές αρχές να ανταποκριθούν στις καταστροφές που προκλήθηκαν από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους για να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, καθώς και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της εταιρικής σχέσης των ΗΠΑ με την Τουρκία, πολύτιμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Ο κ. Μπλίνκεν θα ευχαριστήσει επίσης την κυβέρνηση της Τουρκίας για την υποστήριξή της στη διασυνοριακή βοήθεια στις πληγείσες περιοχές της Συρίας».

Ο Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-Ελλάδας

‘Οσον αφορά την επίσκεψη στην Αθήνα αναφέρεται: «Στην Αθήνα, ο υπουργός Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσουν την αμυντική συνεργασία, την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή μας δέσμευση για υπεράσπιση της δημοκρατίας. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα ξεκινήσει τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr