Σε σφαγή με τέσσερις νεκρούς μετατράπηκε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης στην περιοχή Puy-de-Dome της Γαλλίας, όπου ένας άνδρας σκότωσε τρεις χωροφύλακες προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός.

Ενδοοικογενειακή βία

Το αιματηρό περιστατικό άρχισε το βράδυ της Τρίτης, ότι σε χωριό της περιοχής εκλήθη η χωροφυλακή να παρέμβει μετά από ειδόποίηση ότι ένας 48χρονος άνδρας ξυλοκοπούσε τη γυναίκα του, η οποία είχε βρει καταφύγιο στη στέγη του σπιτιού τους για να διασωθεί από τη μανία του.

Οι άνδρες της χωροφυλακής έφθασαν στο σημείο και επιχείρησαν να ασφαλίσουν την περιοχή και να διαχειριστούν το περιστατικό καθώς ο άνδρας απειλούσε να πυρπολήσει το σπίτι του, όταν ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον τους, οπότε ένας αξιωματικός πυροβολήθηκε θανάσιμα και ένας άλλος τραυματίστηκε.

Μακρόν: Οι «ήρωές μας»

Ακολούθησε «πολιορκία», κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και νέα ανταλλαγή πυροβολισμών, οπότε και τραυματίστηκαν θανάσιμα άλλοι δύο χωροφύλακες. Τελικά, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμαλέν, ο δράστης εντοπίστηκε κι αυτός νεκρός από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σχολιάζοντας το αιματηρό περιστατικό, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αποκάλεσε τους νεκρούς χωροφύλακες «ήρωές μας» και είπε ότι το έθνος ενώνεται στο πένθος των οικογενειών τους.

Πηγή: economico.gr