Τσίπρας Κούλογλου

Ανοιχτό εμφύλιο, πρωτοφανούς έντασης ακόμη και για την Κουμουνδούρου, πυροδοτεί πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ η «υπόθεση Κούλογλου» – η σύγκρουση που ξεκίνησε με το άρθρο του ευρωβουλευτή περί «ισοπαλίας» Τσίπρα και Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και με την αναφορά του στην προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό, και όχι τον Αλέξη Τσίπρα.

Αμφισβήτηση Τσίπρα βλέπουν στην Κουμουνδούρου

Η αναφορά αυτή ερμηνεύθηκε από την Κουμουνδούρου ως ευθεία αμφισβήτηση, εάν όχι και υπονόμευση, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται εξοργισμένος με τον ευρωβουλευτής και, εντός του κόμματος έχει δημιουργηθεί εκρηκτικό κλίμα.

Το θερμόμετρο ανέβασε κατακόρυφα ο Παύλος Πολάκης ζητώντας, ουσιαστικά, από τον Στέλιο Κούλογλου να εγκαταλείψει μόνος και τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Δημήτρης Παπαδημούλης βγήκαν επίσης μετωπικά κατά του ευρωβουλευτή και την τελική σπίθα ήρθε να ανάψει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ηταν ο μόνος που πήρε, σήμερα, δημόσια θέση υπέρ του Κούλογλου, πυροδοτώντας νέα σενάρια για τις εσωτερικές τάσεις και συμμαχίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος υπέρ Κούλογλου

«Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, δεν υπακούμε στα πάντα, εκφραζόμαστε ελεύθερα και ο καθένας έχει το ύφος του είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς. Με συντροφικό τρόπο μπορούμε να λύσουμε τις διαφωνίες μας», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στον «Αθήνα 9,84», με πολλούς συντρόφους του να σπεύδουν αμέσως μετά να υπενθυμίσουν τις στενές πολιτικές, και φιλικές, σχέσεις που έχουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Στέλιος Κούλογλου και την κριτική που κατά καιρούς έχει ασκήσει ο πρώτος στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το site του δεύτερου (το tvxs).

Κατόπιν αυτών, και πριν η έκρηξη γίνει ανεξέλεγκτη, υπήρξε κατά τις πληροφορίες επικοινωνία της Κουμουνδούρου με τον ευρωβουλευτή. Και αμέσως μετά ο Στέλιος Κούλογλου έκανε διορθωτική δήλωση στην «Αυγή» με την οποία μιλά για «αστοχία» του στις διατυπώσεις του άρθρου, και τάσσεται υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η διορθωτική δήλωση Κούλογλου στην “Αυγή”

Αναλυτικά, η δήλωση Κούλογλου στην «Αυγή» είναι η εξής:

«Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είναι προφανές ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν».

Η σύγκρουση Κούλογλου – Πολάκη

Χθες το βράδυ, σε εμφάνισή του στο Action 24, ο ευρωβουλευτής είχε κινηθεί σε εντελώς διαφορετική γραμμή, πετώντας ξανά το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα και κατακεραυνώνοντας τον Παύλο Πολάκη:

«Δεν θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του Πολάκη, έχω πιο σημαντικά πράγματα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου έχει πει ότι μπορώ να υπογράφω τα άρθρα με την κριτική μου και την υπογραφή μου. Από τη λογοδιάρροια του Facebook, εγώ είμαι εμβολιασμένος».

“Ο Τσίπρας θα πρέπει να γίνει πρωθυπουργός σε μία προοδευτική κυβέρνηση, απλώς θα μπορούσε επικοινωνιακά να το αφήσει ανοιχτό για να ξεκινήσει η συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου”, απάντησε στην ερώτηση για το εάν εννοεί πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει πίσω σε μία πιθανή πρωθυπουργοποίησή του σε περίπτωση “προοδευτικής κυβέρνησης”.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ιδέες αλλά έχει επικοινωνία, ο Τσίπρας έχει ιδέες αλλά δεν έχει επικοινωνία”, δήλωσε ο κ. Κούλογλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr