ΑΑΔΕ επιχειρήσεις

Σφίγγει ο κλοιός της ΑΑΔΕ γύρω από χιλιάδες επιχειρήσεις για τις ταμειακές μηχανές.

171.000 ταμειακές μηχανές στο στόχαστρο της εφορίας 

Ο έλεγχος ο οποίος διενεργήθηκε από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έδειξε ότι από τις 550.000 δηλωμένες ταμειακές μηχανές, οι 171.000 είτε δεν είχαν στείλει ίχνος απόδειξης στη Φορολογική Διοίκηση, είτε ενώ ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα στοιχεία των λιανικών τους πωλήσεων, ξαφνικά σταμάτησαν.

Στη δεύτερη περίπτωση ενδέχεται να περιλαμβάνονται εποχικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού, αν και το μέγεθος είναι μεγάλο και ο τουρισμός στη χώρα κρατάει γερά.

Όλοι έλαβαν το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα

«Αγαπητή Κυρία, Αγαπητέ Κύριε,

Από έλεγχο των υπηρεσιών μας διαπιστώθηκε ότι τα δεδομένα στοιχείων λιανικής πώλησης που εκδίδονται μέσω του Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ) σας, δεν διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ.

Σας ενημερώνουμε ότι από την 31η.10.2022 κι εφεξής, η μη διαβίβαση στην ΑΑΔΕ των δεδομένων στοιχείων λιανικής πώλησης που εκδίδονται μέσω ΦΗΜ επισύρει τις κυρώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν χρηματικά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας από 48 ώρες έως 10 ημέρες.

Ενόψει των ανωτέρω, σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην εκπλήρωση της παραπάνω υποχρέωσης.

Εάν έχετε ήδη εκπληρώσει τη σχετική υποχρέωσή σας, παρακαλούμε μη λάβετε υπόψη το παρόν μήνυμα.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο και τη συνεργασία σας».

Οι αποδέκτες των μηνυμάτων χωρίζονται σε 84.000 επιχειρήσεις που δεν είχαν διαβιβάσει στοιχεία ενώ στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται 87.000 επιχειρήσεις οι οποίες διαβίβαζαν αλλά σταμάτησαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr