Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με έμφαση στα φορολογικά τους προγράμματα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκεντρώσεις πολιτών στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «εμείς δεν έχουμε κρύψει τίποτα. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του δικού μας προγράμματος και του προγράμματος των αντιπάλων μας είναι ότι εμείς έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από πού θα βρούμε τα λεφτά. Γιατί έχουμε μια υποχρέωση να το κάνουμε, καθώς ως κυβέρνηση έχουμε καταθέσει στην ΕΕ μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ξέρουμε ότι έχουμε δεσμευτικούς στόχους και κάθε ευρώ είναι μετρημένο. Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν “χάσει τα αυγά και τα πασχάλια” και τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό».

«Η κάλπη είναι άδεια πάλι»

Στον ίδιο τόνο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν, ξέρετε, επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα. Τι μας λένε; “Ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση”. Δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες, οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση. Και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι και πάλι θα μας εμπιστευτούν με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά και θα μας δώσουν αυτή τη δύναμη να μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας, να δουλεύουμε για το καλό όλων σας», προσθέτοντας ότι το προσωπικό του στοίχημα, να γίνει η Κρήτη γαλάζια στον εκλογικό χάρτη, επετεύχθη και ζητώντας κάτι ανάλογο και στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει εδώ και μέρες, αμέσως μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου, ζητώντας από τους ψηφοφόρους «να μην υπάρχει καμία επανάπαυση σε αυτές τις εκλογές. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς, “κερδίσαμε 4-0 και κρατάμε το σκορ αυτό στο δεύτερο ματς”. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή. Από την αρχή, λοιπόν, πάμε να γεμίσουμε τις κάλπες με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ. Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας. Είμαστε νικητές, δεν είμαστε αλαζόνες. Είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν είμαστε υπερφίαλοι».

«Ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε να έχουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αντίστοιχη -γιατί όχι και μεγαλύτερη- με αυτή την οποία είχαμε την περασμένη τετραετία, ώστε με λυμένα τα χέρια να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε μιλήσει. Αυτή η σταθερή κυβέρνηση σήμερα είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία. Διότι το τελευταίο το οποίο θα θέλαμε, πιστεύω, είναι να έχουμε μια κυβέρνηση με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό».

Τόνισε, δε, ότι «η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των πολύ μεγάλων αλλαγών για την Κρήτη. Είναι η τετραετία στην οποία, επιτέλους, θα μπει για τα καλά μπρος το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην ιστορία -θα έλεγα- της Κρήτης, που δεν είναι άλλο από τον Βόρειο Οδικό Άξονα. Μία προσωπική μου δέσμευση, η οποία επιτέλους γίνεται πράξη», ενώ αναφέρθηκε σε έργα που έχουν δρομολογηθεί και άλλα που σχεδιάζονται, μίλησε για την εικόνα του μέλλοντος όπως την οραματίζεται για την Κρήτη και έκανε ξεχωριστή μνεία στην ποιοτική κτηνοτροφία, τη σύνδεση των τοπικών προϊόντων με το τουριστικό προϊόν, την εφαρμογή της τεχνολογίας στα σχολεία αλλά και την υγεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr