Σήμερα κλειδώνει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Σήμερα Παρασκευή,  αναμένεται να φθάσει στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας η έκθεση του ΚΕΠΕ για τα εργασιακά. Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης θα κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου για το ύψος του νέου κατώτατου μισθού, που θα  αρχίσει να ισχύει από 1η Μαΐου.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση θα έχει αυξήσει δύο φορές το ύψος του κατώτατου μισθού, καθώς από την Πρωτοχρονιά ισχύει ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός κατά 2% (663 ευρώ μεικτά) με στόχο να υπάρξει αύξηση του εισοδήματος κυρίως των ευάλωτων νοικοκυριών που έρχονται αντιμέτωπα με το ισχυρό κύμα ακρίβειας.

Η νέα αύξηση από 6%-8% 

Η δεύτερη αύξηση θα χτιστεί λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα του πληθωρισμού, την αντοχή των επιχειρήσεων αλλά και τον κίνδυνο ενός σπιράλ πληθωρισμού που μπορεί να δημιουργήσει μια υπέρμετρη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού φαίνεται πως έχει κλειδώσει σε επίπεδα μεταξύ 6% και 8%. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί από 703 έως 716 ευρώ την Πρωτομαγιά.

«Πρέπει να προχωρήσετε σε αυξήσεις»

Xθες, πάντως από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέρα από ότι έκανε λόγο για σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό κάλεσε και τους εργοδότες να προχωρήσουν σε αύξηση των μισθών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν αρκεί μόνο η πολιτική απόφαση. Το χρέος μας ως προς τον κατώτατο μισθό θα το κάνουμε ως Κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται και η συμπόρευση των εργοδοτών σε ατομικό ή συχνά και σε κλαδικό επίπεδο. Και πολύ συχνά η απάντησή μου σε εργοδότες οι οποίο μας λένε ότι δεν βρίσκουμε εργαζόμενους να προσλάβουμε, είναι ότι η αύξηση του μισθού είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις σας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr