Σήμερα οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το 2021

Σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει το ύψος της ανάπτυξης το 2021 και αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της Κομισιόν για μεγέθυνση 8,5%, από 6,9% που εκτιμούσε το υπουργείο Οικονομικών.

Άν έτσι έχουν τα πράγματα, το υπερβάλλον ύψος της ανάπτυξης θα δώσει στο ΑΕΠ περί τα 2 δισ. ευρώ σε σχέση με τις προβλέψεις, δίνοντας στην κυβέρνηση τη δυνατότητα αξιοποίησης του ποσού αυτού για κοινωνικούς σκοπούς..

Παρά τις δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία, οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές. Οι αναλυτές συνεχίζουν να ανακοινώνουν εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες το ΑΕΠ είναι ισχυρό και εφέτος.

Η ελβετική UBS αυξάνει τις προβλέψεις για το ΑΕΠ του 2021 και του 2022: οι εκτιμήσεις για 8,5% και 5,5% είναι πάνω από τις εκτιμήσεις επίσημων φορέων. Τονίζει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είχε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη με το ΑΕΠ να υπερβαίνει το επίπεδο πριν από την πανδημία (τέταρτο τρίμηνο του 2019) από το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Όπως εξηγεί, το 2022 θα επωφεληθεί από τις εισροές κεφαλαίων της Ευρώπης, τον τουρισμό και τη κατανάλωση. Η αναθεωρημένη πρόβλεψη είναι με βάση το επιχειρηματικό κλίμα που αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από το 2000 και επίσης η ανάπτυξη αναμένεται να ωθηθεί από τις επενδύσεις και σε μικρότερο βαθμό από την αύξηση της κατανάλωσης και του τουρισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr