Με επιχειρήματα για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας και με αποδόμηση της λεγόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης ο Μητσοτάκης, για την πολιτική αλλάγη ο Τσίπρας και  το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης, θα προσέλθουν οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές στο ντιμπέιτ των 6 πολιτικών αρχηγών που θα ξεκινήσει το βράδι στις 21:00 και θα μεταδοθεί από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να καταδείξει ότι παρά τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί υλοποίησε το σύνολο των προεκλογικών του δεσμεύσεων για το 2019 και συνεπώς χτίστηκαν τα θεμέλια για την Ελλάδα του αύριο και για το λόγο αυτό ζητεί την ψήφο των πολιτών προκειμένου να συνεχίσει η χώρα μας να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Αυτό όμως που επιδιώκει ακόμα περισσότερο μέσα από αυτό το ντιμπέιτ το οποίο και θεωρεί απαραίτητο λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο πρωθυπουργός είναι να πιεστούν τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά της Αριστεράς και κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Στόχος της ΝΔ είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος και διεκδικεί την ηγεσία αυτού που αποκαλεί προοδευτική διακυβέρνηση να αναγκαστεί να αποκαλύψει τις πραγματικές του προθέσεις.

Αλλά και να διαφανεί αν όντως οι ηγεσίες των κομμάτων αυτών έχουν δεχθεί να δεθούν στο άρμα του κ. Τσίπρα ή αν είναι τελικά απομονωμένος. Αν πράγματι τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης «μούφα» που λέει το ΚΚΕ και επίμονης άρνησης του Γιανη Βαρουφάκη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, απηχούν την πραγματικότητα.Αν επίσης δεν είναι προπέτασμα καπνού η άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να δεχτεί πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο φόβος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποκαλυφθούν αυτά τον έχει ωθήσει να επιμένει σε μια τηλεμαχία μόνο ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και σημειώνουν ότι θα ήταν άτοπο να γίνει ένα ντιμπέιτ για δυο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή καθώς δεν είναι δυο οι μονομάχοι αλλά έξι.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει “καίριες απαντήσεις”, ενώ θα θέτει εμμέσως ερωτήματα προς τους υπόλοιπους αρχηγούς, κυρίως προς τον κ. Μητσοτάκη.

Τα σημεία αιχμής θα είναι το κοινωνικό πεδίο (ακρίβεια/αισχροκέρδεια, μισθοί, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας) με “ίσες δόσεις” κριτικής στην κυβέρνηση και προβολής των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να αναδείξει τις προγραμματικές προτάσεις του δικού του κόμματος. Επίσης, θα αναφερθεί στην προσωπική του περιπέτεια με την παρακολούθηση από την ΕΥΠ και θα προβάλλει τη θέση για κατάργηση του νομικού πλαισίου της κυβέρνησης για την διερεύνηση των υποκλοπών.

Θα επιμείνει στην προϋπόθεση “ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας στη θέση του πρωθυπουργού” και θα τηρήσει απαρέγκλιτα τη γραμμή των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να τοποθετηθούν σχετικά με τις έξι θεματικές ενότητες που έχουν ήδη ανακοινωθεί από τη διακομματική επιτροπή και αφορούν σε:

1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,

2. Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα,

3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,

4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος,

5. Περιβάλλον και Ενέργεια και

6. Νέα Γενιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr