Σήμερα Τρίτη οι παρεμβάσεις στην τιμή του PCR - Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σε σημερινές ανακοινώσεις παρέπεμψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όσον αφορά νεότερη παρέμβαση στην τιμή του PCR.

  • Μιλώντας στο Mega χθες, ο κ . Γεωργιάδης είπε συγκεκριμένα: «Αύριο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσο αφορά τα PCR. Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο (σήμερα). Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ».

Το άνοιγμα των σχολείων

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε ότι «πρόβλημα θα υπάρξουν στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις αν δεν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν είναι μια απόφαση που δεν έχει οικονομικό κόστος. Κάποιοι από τους γονείς θα μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία αλλά θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση».

“Τον Φεβρουάριο ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα”

Σχετικά με την αγορά και τις επιπτώσεις που έχει μέχρι στιγμής η έξαρση της παραλλαγής Όμικρον ο υπουργός ανέφερε: «Η γενική εκτίμηση είναι ότι η επιθετική αύξηση της πανδημίας θα κρατήσει τις πρώτες μέρες του Ιανούαριου. Η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον χτίζει μεγάλο τοίχος ανοσίας πολύ γρήγορα. Τον Φεβρουάριο ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα. Η σύγκριση Ιανουαρίου 2021 και 2022 δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στην αγορά. Πέρυσι τον Ιανουάριο είμαστε κλειστά».

«Εκτός από το ολικό lockdown όλα τα άλλα μέτρα είναι στο τραπέζι. Τι μέτρα θα πάρουμε δεν έχει να κάνει τόσο με τα κρούσματα όσο με την πίεση στα νοσοκομεία» σχολίασε ο ίδιος για τα επιπλέον μέτρα που ίσως χρειαστεί να ληφθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr