Η κατάσταση στο Ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας παραμένει δύσκολη και αυτό το γνωρίζουμε με ακρίβεια επειδή το δήλωσε σήμερα ο ίδιος ο (νέος) αρχηγός των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Ολεξάντρ Σίρσκι, σύμφωνα με τον οποίο οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν απωθήσει τα Ρωσικά στρατεύματα από το χωριό Ορλίβκα Δυτικά της Αβντιίβκα, δίχως να αλλάζει ουσιαστικά ο συσχετισμός των αντίπαλων δυνάμεων. Η Ορλίβκα βρίσκεται λιγότερο από 2 χιλιόμετρα ΒορειοΔυτικά του Λαστόσκιν, που κατελήφθη πρόσφατα από Ρωσικές δυνάμεις.

Την περασμένη εβδομάδα οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Αβντιίβκα στην Ανατολική Ουκρανία, έπειτα από μια επίθεση που διήρκεσε μήνες και ασκούν πίεση σε αρκετές άλλες περιοχές κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, σύμφωνα με τις Ουκρανικές αρχές. Ο Ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα πως αποσύρθηκε από άλλα δύο χωριά κοντά στην Αβντιίβκα, χάνοντας περισσότερα εδάφη, επικαλούμενος την ελλειμματική υποστήριξη από τους Δυτικούς συμμάχους του.

“Ο εχθρός συνεχίζει τις επιθετικές ενέργειες σε πολλές περιοχές της γραμμής του μετώπου. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη στους τομείς της Αβντιίβκα και της Ζαπορίζια”, έγραψε ο κ.Σίρσκι στην κοινωνική πλατφόρμα Telegram. Ο ίδιος δήλωσε πως Ρωσικές μονάδες επιτίθενται προσπαθώντας να διασπάσουν την Ουκρανική άμυνα και να καταλάβουν τους οικισμούς Τονένκε, Ορλίβκα, Σεμενίβκα, Μπερντίτσι και Κρασνοχορίβκα.

Ο κ.Σίρσκι, ο οποίος επισκέφθηκε στρατεύματα στο Ανατολικό μέτωπο, δήλωσε πως διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε μερικές περιοχές που επηρεάζουν την άμυνά τους. “Έλαβα όλα τα μέτρα για να διορθώσω την κατάσταση στο πεδίο, με χορήγηση επιπλέον πυρομαχικών και υλικών πόρων, καθώς και των απαραίτητων εφεδρειών”, όπως δήλωσε σχετικά.

Οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και ο πρόεδρος της εμπόλεμης χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχουν επανειλημένα δηλώσει πως τα στρατεύματα αντιμετωπίζουν ελλείψεις στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχκών που χρειάζονται για να αποκρούσουν Ρωσικές επιθέσεις, λόγω μειωμένης στρατιωτικής αρωγής από Δυτικούς συμμάχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr