folli follie

Ένα απίστευτο παρασκήνιο,  με μεγάλες …ουρές και άρωμα πολιτικής κάλυψης, με ζοφερό παρασκήνιο και ένα απίστευτο γαϊτανάκι με εικονικές πωλήσεις και εταιρείες που πουλούσαν η μία στην άλλη χωρίς μεταφορά εμπορευμάτων αναδεικνύεται μέσα από την πολυσέλιδη έρευνα της Pwc για τη folli follie.

Πολιτικοί και δικαστικοί κύκλοι, μάλιστα, προβλέπουν ότι η υπόθεση αυτή θα τραβήξει σε μάκρος και πιθανότατα θα αποτελέσει πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται απολογούμενος για τη φερόμενη σύνδεση 4 στελεχών του με την εταιρεία.

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα, έχει ξεσπάσει πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των δύο κομμάτων, ιδιαίτερα μετά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, προσπαθώντας να εμπλέξει στην υπόθεση την σύζυγο του πρωθυπουργού κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ισχυρισμός που καταρρίπτεται πλήρως από τα γεγονότα.

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, για να εξέλθει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, με επιστολή του  προς τον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή με βάση το άρθρο 143 του κανονισμού για τα φαινόμενα αδιαφάνειας, αυθαιρεσίας και αντιδημοκρατικών πρακτικών στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.

“Καλοδεχούμενη. Θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί επί των ημερών του έτυχε της εύνοιας καθυστέρησης ελέγχου η εταιρεία, γιατί δόθηκαν 80.000 ευρώ στην εκλογική περιφέρεια του τότε προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κ. Μπαλαούρα και με ποια διαδικασία, και κυρίως αν ο τότε πρωθυπουργός γνώριζε, όπως αναφέρεται σε σχετικά emails”, τονίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Δίνοντας μία πρόγευση του τι θα ακολουθήσει στη συζήτηση που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε χθες κατάλογο με fake news από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε κάθε ρεκόρ φαιδρότητας 

“Μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Folli Follie και την παραδοχή Μπαλαούρα που αποδέχτηκε ουσιαστικά την συναλλαγή με την εταιρία, «το μαγαζί» αντέδρασε πετώντας εμμονικά τη μπάλα στην εξέδρα και κατέληξε πετώντας τη μπάλα στη… Μαρέβα.

Έτσι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε κάθε ρεκόρ φαιδρότητας εκδίδοντας ανακοίνωση που ανέφερε ότι η «επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη» και καλούσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για «τη σχέση της οικογένειάς του με τους υπόδικους Κουτσολιούτσους» και για το «πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor»….” τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

“Η απάντηση ήρθε από την ίδια την Endeavor και είναι αποκαλυπτική του τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς του τι σημαίνει άθλια αντιπολίτευση των fake news:

«Ούτε η EndeavorGreece, ούτε η Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli-Follie.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλά ένας ανιψιός του, επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor για διάστημα ενός χρόνου, 2014 – 2015, ένας νεαρός, 29 χρονών τότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, FarmersRepublic. Η FarmersRepublic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop.

Ουδέποτε έχει λάβει ο ίδιος, είτε κάποια εταιρία του, είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χρηματοδότηση από την Endeavor. Ούτε υπάρχει κάποιου είδους εταιρική σχέση με τη Folli-Follie».

Στο στόχαστρο και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 

Μπορεί οι επικοινωνίες μεταξύ των στελεχών της Folli Follie, αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, στις 3 Μαΐου 2018, με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του fund Quintessential Capital Management (QCM), να ελέγχονται, όμως «δένουν» με τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.

Από τον Μάϊο του 2018, οπότε ξέσπασε το σκάνδαλο με τη δημοσιοποίηση της QCM, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπό τον Χαράλαμπο Γκότση, είχε δεχτεί  επικρίσεις για την κωλυσιεργία που επιδείκνυε όσον αφορά την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής του ομίλου. Κι αυτό δεδομένου ότι η μετοχή της F.F. έπαψε να διαπραγματεύεται την Παρασκευή 25 Μαΐου, δηλαδή τρεις εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Πηγή: economico.gr