Follie Follie Τσίπρα

Nέες αποκαλύψεις, που αγγίζουν και εκθέτουν βαριά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, έρχονται στο φως για το σκάνδαλο της Follie Follie. Πρόκειται για νέα ηλεκτρονικά μηνύματα που περιλαμβάνονται στην έκθεση της PwC και δείχνουν πολιτικές παρεμβάσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες έφθαναν έως το Μέγαρο Μαξίμου και είχαν ως στόχο την στήριξη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Ένα από τα e-mails είχε σταλεί από τον διευθυντή Ασφάλειας της Follie – Follie Νίκο Σάκκο και είχε ως παραλήπτη τον το προφυλακισμένο σήμερα πρώην μεγαλομέτοχο της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιούτσου. Σ’ αυτό τονίζεται  πως για την υπόθεση ήταν ενήμερος και ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναφέρεται και πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας επικοινώνησε με τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση, όπως και με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής.

“Κύριε Τζώρτζη ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός…”

Το μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που εστάλη στις 9 Μαΐου 2018 από διευθυντής Ασφαλείας της Follie Follie γράφει:

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κύριος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κ. Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κ. Λαζαρίδη. Είπε και ο κ. Τρουλίνος να μην βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 16:15 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινούνται και άλλα ηλεκτρονικά μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας πολιτική αντιπαράθεση και σκληρές ανακοινώσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και διαψεύσεις από τα  τέσσερα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται – τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση, Μάκη Μπαλαούρα και Σταύρο Αραχωβίτη.

Από την Εισαγγελία στην Βουλή;

Τα e-mails βρίσκονται ήδη στην Εισαγγελία της Αθήνας που μελετά τον ογκωδέστατο φάκελο μαζί με το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας και αναμένεται μετά τις γιορτές, η σχετική δικογραφία να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή, εαν αξιολογηθεί ότι οι αναφορές σε πρώην υπουργούς οδηγεί σε εφαρμογή των διαδικασιών για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, για τον οποίον οι αναφορές είναι πολλές, λόγω του ότι δεν είχε υπουργική ιδιότητα, η περίπτωση του θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και δεν θα σταλεί στη Βουλή.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις

Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντήσεις για τις νέες αποκαλύψεις και σε ανακοίνωσή της τονίζε:

«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών. Ο κ. Μπαλαούρας εμφανίζεται ξανά ως μεσολαβητής υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας. Κι όλα αυτά την εποχή που οι αρχές και η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «έπαιζαν καθυστέρηση» όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Η υπόθεση ερευνάται από την Δικαιοσύνη και αναμένουμε τα αποτελέσματα της. Όμως προξενεί εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες μαρτυρίες από διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις εμπλέκουν συνεργάτες αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για “White Porscha”, “μαγαζί”, “outsourcing” κλπ. Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σκεπάσουν κάτω από το χαλί τέτοιες αποκαλύψεις. Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις».

Πηγή: economico.gr