Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση 57 στελεχών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), μεταξύ των οποίων και 9 βουλευτών και του Δημήτρη Παπαδημούλη από την ευρωομάδα του κόμματος. Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως η διάσπαση έγινε εκτός πολιτικών οργάνων, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Η ιστορία θα κρίνει», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά:

«Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.

Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Η Ιστορία θα κρίνει.

Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια».

Δήλωση Πολάκη για τις αποχωρήσεις

«Μιλάμε για μια διάσπαση που γίνεται επειδή οι ηττημένοι της δημοκρατικότητας της εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου από την επόμενη μέρα άρχισαν να υπονομεύουν και οδήγησαν με συστηματικό τρόπο στην αποχώρησή τους.

Βάζουν κι αυτοί το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖα μέτωπο ως κόμμα μίας χρήσης που θα περάσει κι αυτό όπως και τα προηγούμενα στη λήθη της ιστορίας**

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει κοινωνικές ανάγκες και στρώματα…

Με συντριπτική πλειοψηφία στελεχών και μελών να στηρίζουν το αποτέλεσμα εκλογής θα διαμορφώσουμε τους όρους για σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην ανατροπή του από μία προοδευτική κυβέρνηση.»

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Απάντηση στην ομάδα Αχτσιόγλου αναμένεται να δώσει ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, υπό το φως των ραγδαίων εξελίξεων της διάσπασης αλλά και των διαλυτικών φαινομένων στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι η πρώτη Πολιτική Γραμματεία μετά την αποχώρηση των «6+6», αλλά και του μπαράζ αποχωρήσεων τις τελευταίες ημέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα ζητήσει από τους 9 βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους. Επίσης, αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος.

Απών από τη συνεδρίαση είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, που κατά πληροφορίες, θα συμμετείχε κανονικά στη συνεδρίαση, εάν μία προσωπική υποχρέωση δεν τον είχε υποχρεώσει να βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

div style=”margin-bottom: 40px” id=”sas_80652″>

Πηγή: economico.gr