Σκληρό μήνυμα στην Άγκυρα και στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων έστειλε η πρόεδρος της Ευρωαπϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο της συνάντησής της με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο και παρέδωσε την έγκριση του σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της χώρας.

Η Γερμανίδα πολιτικός, αναφερόμενη στα σχέδια του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί τα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, υπογράμμισε ότι «θα ήθελα να επαναλάβω ότι δεν θα αποδεχθούμε ποτέ λύση δύο κρατών στην Κύπρο, είμαστε σταθεροί σε αυτό και άκρως ενωμένοι».

Είμαστε ενωμένοι

Παράλληλα, σε ερώτηση για το τι μπορεί να αναμένει η Κύπρος από την ΕΕ, δήλωσε: «Αυτό που μπορεί να αναμένει η Κύπρος -και είναι το πλέον πολύτιμο κομμάτι- είναι η ενότητα της ΕΕ και η γνώση ότι όλα, και τα 26 κράτη μέλη της ΕΕ, στεκόμαστε στο πλευρό σας. Αυτό ήταν κάτι που είχε αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα, απέστειλε πολύ ξεκάθαρα μηνύματα. Οι γείτονές μας ενδιαφέρονται για καλές διμερείς σχέσεις. Αν αυτό είναι το ζήτημα και εμείς ενδιαφερόμαστε για καλές διμερείς σχέσεις».

Η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε με νόημα ότι «θέλω λοιπόν οι γείτονές μας να γνωρίζουν ότι εάν μιλούν σε ένα κράτος μέλος μας, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο, σε οποιονδήποτε τόνο, τότε μιλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Και κατέληξε: «Είμαστε ενωμένοι σε αυτό. Στεκόμαστε στο πλευρό σας. Το ξεκαθάρισα αυτό στη τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Οπότε να είστε βέβαιοι ότι έχετε την υποστήριξη ολόκληρης της ΕΕ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr