Η Παλαιστινιακή Αρχή «έκοψε το βήχα» της Τουρκίας, ξεκαθαρίζοντας με οριστικό τρόπο ότι δεν υπάρχει συζήτηση με την Άγκυρα για οριοθέτηση κοινής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών του Παλαιστινιακού Κράτους Ριάντ Μάλκι απέκλεισε με δήλωσή του οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ του Κράτους της Παλαιστίνης και της Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών  Μάλκι κατέστησε σαφές ότι “δεν υπάρχει καν σκέψη αυτή τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία“, προσθέτοντας ότι “έχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία“.

Τηρούμε το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι, δήλωσε ότι αυτή η διευκρίνιση δόθηκε πολλές φορές στον Τύπο εδώ στην Ελλάδα όπως επίσης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στην πρεσβεία και επανέλαβε ότι το Κράτος της Παλαιστίνης τηρεί το διεθνές δίκαιο χωρίς εξαίρεση και του δικαίου της θάλασσας “UNCLOS “(το οποίο τονίζουν ότι συνυπέγραψαν το 2015 παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και επιθέσεις του Ισραήλ στην κυριαρχία της γης και της θάλασσας).

Ο Πρέσβης Τουμπάσι πρόσθεσε, ότι “επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα αμοιβαία συμφέροντά μας για τη διαφύλαξη της Ειρήνης, της Ευημερίας και της Ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους“.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr