Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νικόλα Στέρτζον, για υπόθεση που αφορά τα οικονομικά του κόμματος της, του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP).

Η έρευνα της Αστυνομίας της Σκωτίας σχετίζεται με το που κατέληξε ένα ποσό της τάξεως των 600.000 στερλινών από τα ταμεία του SNP, το oποίο προέρχονταν από δωρεές για εκστρατεία ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

Η 52χρονη πολιτικός θεωρείται ύποπτη, βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται από τους αστυνομικούς. «Σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου, συνελήφθη μια 52χρονη γυναίκα ως ύποπτη σε σύνδεση με τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας», ανέφερε η αστυνομία.

Η σύλληψη της Στέρτζον έρχεται μετά τη σύλληψη του συζύγου της Πίτερ Μέρελ τον Απρίλιο. Ο Μέρελ και ο Σκωτσέζος βουλευτές Κόλιν Μπίτι, ο οποίος ήταν ταμίας του SNP εκείνη την περίοδο, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι της Στέρτζον και του συζύγου της, τον κήπο τους, και επίσης ερεύνησε τα κεντρικά γραφεία του SNP με ένταλμα, παίρνοντας κιβώτια με έγγραφα και υπολογιστές.

Πηγή: economico.gr