επίδομα θέρμανσης

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει μέχρι την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σήμερα (Τρίτη 19.10.2021) το πρωί.

Ένα κομμάτι του επιδόματος με μορφή προκαταβολής 

Ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί με τη μορφή προκαταβολής, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, δεν μπορεί να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, γιατί έχουμε έλλειμμα 7,3%, ξεκαθάρισε ο κ. Σκυλακάκης.

«Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σημείωσε και εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως το έλλειμμα δεν επιτρέπει, επίσης, την εισήγηση έκτακτου επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Τα αναδρομικά των συνταξιούχων 

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά συνταξιούχων, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι τηρούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας την επισήμανση, ότι η κυβέρνηση έχει διατηρήσει ορισμένα άρθρα του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο αρχικά είχε πει ότι θα καταργήσει, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι διορθώθηκαν οι αδικίες που υπήρχαν.

Τέλος, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα δει μείωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr