Σκυλλακάκης αίτημα

Η Ελλάδα θα υποβάλλει σήμερα στην ΕΕ το δεύτερο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού ύψους 3,56 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα πρόκειται να καταθέσει αίτημα για την εκταμίευση της 2ης δόσης και μέρους της 3ης δόσης σε ό,τι αφορά τα δάνεια προς επιχειρήσεις ύψους 3,56 δισ. ευρώ, έχοντας ολοκληρώσει 28 μεταρρυθμιστικά και επενδυτικά ορόσημα. Έως τέλος του έτους θα έχουν εκταμιευθεί 11,1 δισ. ευρώ.

Ολοκληρώνονται εκατοντάδες διαγωνισμοί 

Αν αξιοποιηθεί σωστά η ελληνική οικονομία θα πάει σε άλλο επίπεδο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότηας τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε ότι τώρα μπαίνουμε στη διαδικασία ολοκλήρωσης εκατοντάδων διαγωνισμών.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετέχουν και ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης καθώς και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκος Μαντζούφας. Τη συνέντευξη Τύπου συντονίζει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr