Σκυλλακάκης προϋπολογισμός

Με έσοδα αυξημένα κατά 743 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου του προϋπολογισμού, έκλεισε τελικά το 2021 παρά την παράταση που πήρε η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.

Το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 10,985 δισ. ευρώ, μικρότερο κατά περίπου 2 δισ. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 12,946 δισ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 18,195 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2020.

Το αποτέλεσμα αυτά διαμορφώθηκε από την υπέρβαση των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού κατά 800 εκατ. ευρώ αλλά και της συγκράτησης των δαπανών κατά 1,144 δισ. ευρώ.

Aξιόλογα καλύτερο έλλειμμα για το 2021 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης σχολιάζοντας το κλείσιμο του προϋπολογισμού για το 2021 τόνισε ότι από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του δωδεκαμήνου προκύπτει αξιόλογα καλύτερο έλλειμμα για το 2021, έναντι αυτού που ενεγράφη στον προϋπολογισμό του 2022.

Εξηγώντας τόνισε ότι σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού είναι μικρότερο κατά δύο δισ. περίπου (1,965 δισ. ευρώ).

“Τα στοιχεία αυτά είναι προσωρινά και θα πρέπει να περιμένουμε, πριν καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα, την οριστικοποίηση των σχετικών στοιχείων για την οποία απαιτείται να γνωστοποιηθούν τόσο τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης όσο και τα φορολογικά έσοδα του πρώτου διμήνου του 2022 που εντάσσονται στον προϋπολογισμό του 2021 (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας κ.α.).

Σημειώνεται, όμως, ότι η πολύ καλύτερη εκτέλεση έχει επιτευχθεί, παρά το γεγονός ότι ανεστάλη, κατά δύο μήνες, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας” τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr